כמדי שבוע, רגע לפני סיום התוכנית, ד"ר מאיה רוזמן חשפה את המתכון החדשני שישלים לכם את הארוחה המשפחתית, והפעם: גראטן קולורבי.
"במקום תפוחי אדמה לוקחים קולורבי, במקום שמנת מתוקה לוקחים חלב סויה ויוצא גראטן שאפשר לאכול חצי תבנית גם בזמן דיאטה", אמרה.
מצרכים:
8 קולורבי קטנים.
1 כוס חלב סויה.
מי הבישול של הקולורבי.
4 כפות שמן זית.
4 כפות קורנפלור.
1 כפית גדושה של שום כתוש.
טימין מיובש.
אגוז מוסקט.
מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
פורסים את הקולורבי לפרוסות דקות ומכניסים אותן לסיר עם מים רותחים מומלחים, עד לריכוך קל, כבישול מקדים. מוציאים את הפרוסות ושומרים את מי הבישול. מסדרים בתבנית את הפרוסות בשורות אחד על השני ומשאירים בצד.
הכנת רוטב הבשמל:
שמים בסיר, על להבה נמוכה, את השמן זית, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב במטרפת יד כל הזמן עד שהמרקם הופך לגושי בצק. שופכים פנימה את כוס החלב וממשיכים לערבב במרץ, כדי שלא יהיו גושים. הנוזל מסמיך די מהר, לכן חשוב להמשיך ולשפוך פנימה מנוזלי הבישול שהשארנו בצד, עד שמגיעים למרקם בסמיכות הרצויה.
שופכים את הרביכה על פרוסות הקולורבי, מפזרים מעל עוד מעט טימין מיובש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200° מעלות למשך 30 דקות, עד להזהבה קלה.