ד"ר מאיה רוזמן הציגה את המתכון של כלתה נוי לפינוק מתוק בלי רגשות אשם שמצליח לשמח את לבבות כולם בימים אלו: לבבות שומשום.
מרכיבים:
כוס שומשום
רבע כוס חמאת בוטנים טבעית
כף דבש או מייפל
חלבון ביצה
לציפוי: 50 גרם שוקולד לבן, 25 גרם שוקולד מריר
מחממים תנור ל־160 מעלות, מערבבים את כל המצרכים פרט לשוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. שמים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים מעט עם ספריי שמן. על התבנית מניחים קורץ עוגיות בצורת לב, ובתוכו שמים כפית גדושה מהתערובת. בעזרת הידיים (ההמלצה היא שיהיו רטובות) משטחים בתוך הקורץ לקבלת שכבה דקה. מוציאים את הקורץ וחוזרים על הפעולה על כל התבנית.
לאחר מכן מכניסים את התבנית לתנור ל־10 דקות, מוציאים ומצננים מעט. בזמן הזה ממיסים את השוקולד ובעזרת כפית מזלפים פסים דקים על העוגיות. כשמסיימים את התהליך מכניסים אותן לקופסה אטומה ושומרים במקרר.
הכמות מספיקה ל־12 עוגיות 150 קלוריות לעוגייה.
באופציה הטבעונית אפשר לוותר על הביצה ולהשתמש בשוקולד מריר בלבד לציפוי. בתיאבון!