אוהבים לחם או שלל בצקים? האם אמרו לכם לפחות פעם אחת שהסיבה לנפיחות בבטן קשורה לשמרים בלחם? אם התשובה היא כן, המיתוס הזה הוא לגמרי בשבילכם.
"מדובר במיתוס מצער", בישרה ד"ר מאיה רוזמן. "שמרים מתים באפייה, הם לא תוססים וגם לא יכולים לגרום לנפיחות. ייתכן שמדובר בגורמים אחרים בלחם. נכון, השמרים תוססים ופולטים גזים שמתפיחים את הלחם, וזה קורה רק בטמפרטורה שמתאימה להם - בערך 25-35 מעלות. הם גם קצת פועלים בטמפרטורת המקרר, אבל מעל 60 מעלות הם פשוט מתים".
בהמשף הדגישה: "אפייה של לחם, לחמניות או עוגות שמרים היא בטמפרטורה של 170 מעלות, כך שאין שום סיכוי שהשמרים ישרדו ויישארו בחיים. ואז ברור שהם כבר לא יכולים לתסוס, לא יכולים ליצור גזים ולא יכולים לגרום לשום נפיחות בבטן. אם אתם סובלים מנפיחות וכאבי בטן לאחר צריכת לחם ייתכן בהחלט שמדובר בגורם אחר בלחם או בכריך. רגישות לגלוטן גורמת לנפיחות, שווה לבדוק את זה כי יש הרבה שרגישים ולא יודעים. החומרים המשמרים שיש בלחם עלולים לגרום לכאבי בטן על פי מחקרים, למשל E-202 או E-282 הנפוצים בלחמים יכולים להגדיל סיכון לעמידות לאינסולין או להוביל לנפיחות בבטן. במקרה כזה שווה לעבור לצריכת לחמים אורגניים או כאלו שאינם מכילים חומרים משמרים".
ומה באשר למה שאנחנו שמים על הלחם? הממרחים על הלחם - גבינות וקשיים בעיכול לקטוז גורמים לנפיחות ולגזים בבטן, ממרח חומוס או ממרחי קטניות אחרות לעיתים גורמים ליצירת גזים ונפיחות", הוסיפה. "חשוב לזכור שנפיחות, קשיי עיכול וכאבי בטן בימים אלו בהחלט יכולים לנבוע גם מלחץ וסטרס. השמרים הם כנראה לא הסיבה לנפיחות, שווה לחפש ולבדוק גורמים אחרים בתזונה".