עת פלפל

פלפל אדום הוא לא רק טעים, אלא מקור זמין לוויטמין C • ד"ר מאיה רוזמן על הירק הנהדר • טל שפירא, מגדל פלפלים בערבה, סיפר


בכל שבוע, עושה ד"ר מאיה רוזמן כבוד לאחד מחקלאי ישראל, ומספרת על מרכולתו, פרי או ירק בעל סגולות רפואיות חשובות. הפעם סיפרה רוזמן על הפלפלים, המגיעים בשלושה צבעים ומכילים ויטמינים רבים. "הידעתם שפלפל ירוק הוא בוסר?", שאלה. "פלפל אדום הוא מלך הוויטמין C, יש בו יותר ויטמין C מכל הירקות וכל הפירות". 

"יש 130 מ"ג ויטמין C בפלפל אדום אחד, ולעומת זאת בתפוז שכולנו מכירים כמקור לויטמין C יש 53 ל־100 גרם, כלומר פחות ממחצית", הוסיפה. "פלפל אדום אחד שוקל בממוצע 200 גרם, וזה אומר שיש בו 260 מ"ג ויטמין C - פי 4 בערך ממה שצריך ליום שלם. רבע פלפל אדום מכסה אותנו מבחינה זו, וזה מעולה כפתרון לילדים שלא אוהבים ירקות או למבוגרים שבחורף לא ממש אוכלים ירקות טריים". 

בהמשך, שוחחה עם טל שפירא, מגדל פלפלים בערבה, ושמעה גם ממנו מהם יתרונותיהם הבריאותיים. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
02/02/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פלפלים, בכל מיני צבעים
פלפלים, בכל מיני צבעים  |  צילום: Ingram Images
Paris