בכל שבוע, עושה ד"ר מאיה רוזמן כבוד לאחד מחקלאי ישראל, ומספרת על מרכולתו, פרי או ירק בעל סגולות רפואיות חשובות. הפעם סיפרה רוזמן על הפלפלים, המגיעים בשלושה צבעים ומכילים ויטמינים רבים. "הידעתם שפלפל ירוק הוא בוסר?", שאלה. "פלפל אדום הוא מלך הוויטמין C, יש בו יותר ויטמין C מכל הירקות וכל הפירות".
"יש 130 מ"ג ויטמין C בפלפל אדום אחד, ולעומת זאת בתפוז שכולנו מכירים כמקור לויטמין C יש 53 ל־100 גרם, כלומר פחות ממחצית", הוסיפה. "פלפל אדום אחד שוקל בממוצע 200 גרם, וזה אומר שיש בו 260 מ"ג ויטמין C - פי 4 בערך ממה שצריך ליום שלם. רבע פלפל אדום מכסה אותנו מבחינה זו, וזה מעולה כפתרון לילדים שלא אוהבים ירקות או למבוגרים שבחורף לא ממש אוכלים ירקות טריים".
בהמשך, שוחחה עם טל שפירא, מגדל פלפלים בערבה, ושמעה גם ממנו מהם יתרונותיהם הבריאותיים.