מתכון של המאזינה טובה, שקיבלה את המתכון מחברתה אסתר ערד:
משרים חצי קילו כוסמת ירוקה/חומה בתוך 3 כוסות מים במשך 8 שעות
מססנים ושוטפים, שמים במעבד מזון, יחד עם כוס מים, וטוחנים עד מרקם קרמי חלק.
מעבירים לכלי זכוכית ונותנים לתסוס 12 שעות (בקיץ) עד 24 שעות (בחורף) מוסיפים חצי כפית מלח, מערבבים, ומעבירים לתבנית אינגליש ואופים חצי שעה ב 180 מעלות.
אם רוצים אפשר להחזיר את הלחם לעוד רבע שעה בתוך תנור מכובה, ליצירת קרום קריספי.
22 פרוסות, 80 קלוריות לפרוסה. אפשר להוסיף גרעינים, פירות יבשים, תבלינים, וכל מה שרוצים.
אני מוסיפה עוד אפשרות למתכון - ללחם כוסמת ירוקה/חומה שבעיקרון זה אותו דבר רק שמוסיפים גם 2 כפיות שמרים ושתי כפות סילאן, והתסיסה שמשאירים היא לא ליום שלם אלא לשעה אחת בלבד.