"כל הזמן מדברים על חשיבות צריכת החלבון היומית שלנו, לבניית השרירים, השיער, ומערכת החיסון. לא בדקו האם צריכת חלבון תקינה לאורך שנים רבות קשורה גם לתהליכי הזדקנות ומחלות בגל המבוגר יותר", הסבירה ד"ר מאיה רוזמן.
"במחקר שפורסם בגיליון פברואר הנוכחי של הירחון האמריקאי לתזונה מדעית, עקבו אחרי מעל 48 אלף אנשים במשך יותר מ 20 שנה. מתוכם 7% (בערך 3,000 אנשים) התאימו להגדרות שלהם של זקנה בריאה, כושר גופני יותר טוב, וגם יכולת מנטלית יותר טובה. המאפיין של אנשים אלו היה צריכת חלבון טובה לאורך השנים – ולא רק זה – יותר צריכת חלבון מן הצומח", הבהירה המומחית.
עוד הוסיפה: "מסקנת החוקרים היתה שצריכת חלבון צמחי יכולה לשפר בריאות בגיל המבוגר ולהשפיע על תהליכי הזקנות, והמלצת החוקרים היתה להחליף חלק מן הפחמימות שצורכים ואפילו חלק מהחלבון מן החי שצורכים – בחלבון מן הצומח".