כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן עם פינת המיתוסים והיום: האם ביצה קשה וחביתה עם אותו דבר בערך התזונתי? ומה עם פנקייק? ומה יותר משביע?
"מבחינת איכות החלבון, אין שום הבדל", הסבירה ד"ר רוזמן והוסיפה: "אפשר לקבל את החלבון האיכותי שיש בביצה, גם בביצה קשה, גם בחביתה, גם בשקשוקה, גם בפנקייק וגם בעוגה אם רוצים או בכל דרך אחרת. החלמון והחלבון של הביצה שניהם מכילים חלבונים שהם הכי איכותיים לבניית הגוף שלנו".
לדבריה, "החלבונים של הביצה מקבלים את הציון 100 זה הכי מתאים לבניית השרירים, השיער, מערכת החיסון ואין הבדל אם הגוף מקבל אותם בכל הצורות שרוצים לקבל אותם. העניין הוא שאת הביצה הקשה, לקיבה יותר קשה לעכל מאשר את החביתה ואז יש סיכוי שהביצה הקשה תשביע ליותר זמן. העניין הוא שבחביתה בדרך כלל יש שמן, זה מוסיף לא מעט קלוריות. אז אם לא מדדנו ושמנו נניח שתי כפיות שמן במחבת, זה כבר עוד 100 קלוריות".
"נניח שיש ילדים שלא רוצים לאכול ביצה קשה או חביתה, אפשר אז לנצל את הטיפ הזה שהחלבון הוא אותו דבר ולהכין להם דברים שהם כן יאהבו למשל הייתי מכינה לילדים שלי פנקייק כי אני רוצה שהם יאכלו ביצה שלמה. הייתי שמה את הביצה בקערית ושתיים-שלוש כפות קמח מלא, קצת אבקת אפייה, כפית סילאן ויוצאת בלילה סמיכה מאוד ואז עושים מכל הבלילה פנקייק אחד. אפשר לפזר על זה תותים ולתת לילדים. הם אוהבים את זה ומתחבאת שם ביצה שלמה, זה כמו לאכול חביתה. בדיוק באותה מידה", הוסיפה.