רבות דובר על היתרונות הבריאותיים החשובים באגוזים על שלל סוגיהם, אבל האם ידעתם שאכילת אגוזים ממש משפרת את תפקוד המוח? במסגרת פינת המחקר הסבירה ד״ר מאיה רוזמן את הממצא החשוב.
"כבר ידוע שבכל סוגי האגוזים והשקדים אינדקס גליקמי אפסי, כלומר הם לא מקפיצים את רמות הסוכר בדם, יש בהם שומנים מאוד איכותיים, הרבה מינרלים כמו אבץ החשוב למערכת החיסון, מגנזיום הדרוש לתפקוד השרירים, סידן שחשוב לעצמות, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה. יש בהם גם חלבונים מאוד איכותיים, בקיצור כולם נחשבים למזון על":
אשר למחקר החדש בנושא סיפרה: "במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו מה קורה עם מוסיפים מיקס של אגוזים מסוגים שונים – נתנו לאנשים 15 גרם מיקס של אגוזי מלך פיסטוקים, קשיו, ואגוזי לוז במשך ארבעה חודשים. לקבוצה אחרת לא נתנו את התוספת הזו. לאחר ארבעה חודשים, וזה זמן יחסית קצר, כבר גילו שיפור מובהק בזרימת הדם למוח, בתגובת המוח לאינסולין, ובתפקוד הקוגניטיבי של האנשים שקיבלו את האגוזים".
"המשתתפים שקיבלו את התוספת הזו לא עלו במשקל", הבהירה רוזמן בסיום. "המלצת החוקרים היתה לשלב מיקס אגוזים בתפריט היומי - לא רק לבריאות הלב ולמניעת סוכרת, אלא גם לבריאות המוח".