בשאלה ששלחו מאזיני התוכנית לד"ר מאיה רוזמן בפייסבוק, ביקשו לדעת האם אפשר לשטוף ירקות לפני שמכניסים אותם למקרר, ומה קורה לערכם התזונתי של ירקות לאחר שחותכים אותם יום קודם.
"קיימת תיאוריה הגורסת שלא מומלץ לשטוף את הירקות לפני שמאחסנים אותם במקרר", השיבה ד"ר מאיה רוזמן והבהירה: "לדעתי לשטיפה לפני האחסון יש יתרון אחד בולט – הירקות זמינים לנו, שטופים ומוכנים, לא צריך לחשוב פעמיים, וגם אם אין זמן פשוט שולפים ואוכלים. התנאי היחיד הוא כמובן לייבש היטב היטב לפני שמכניסים למקרר. כל פרי או ירק עם לחות או רטיבות, לא יחזיקו מעמד בשום צורה. שטופים קודם או לא".
בהמשך, הוסיפה: "ככל שחותכים את הירקות לחתיכות קטנות יותר, כך מתפרק יותר ויטמין C. אם חתכתם את הפלפל לרצועות בקופסת הירקות שמכינים יום קודם, גם במידה והתפרקה מחצית מכמות הוויטמין C שהיתה בו, עדיין יש בו הרבה יותר ויטמין C ממה שמבוגר צריך ליום. ויטמין A לא ממש מתפרק ולכן בגזר חתוך מאתמול אין בעיה בכלל, גם לא עם קערת גזר מגורר שהכנו לפני שבוע. מסקנה: לא לזרוק ירקות חתוכים מאתמול, הם מעולים לבריאותנו".