ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המחקר השבוע לשאלה - מה מכילה ארוחת הבוקר שתשפר לכם את הזיכרון? לדבריה, לא מדובר בסוכר.
"למרות המיתוס, במחקר שנערך לאחרונה מצאו את המרכיבים בארוחת הבוקר, שהכי השפיעו על התפקוד המוחי - למרות שסוכר משפיע באופן זמני (כמה דקות) ומשפר תפקוד מוחי, חשוב לדעת שצריכה גבוהה של סוכר באופן יומי בטווח הארוך - גורמת לירידה בזיכרון ואפילו בנפח המוח", הסבירה.
היא סיפרה כי במחקר בו בדקו את ארוחת הבוקר של כ־3,000 אנשים נמצא שארוחת הבוקר שהכי תורמת לזיכרון היתה זו שהכילה:
* חלבונים: ביצה / גבינה / יוגורט, וירקות
* קפאין: שיפר זיכרון והגדיל את הריכוז
* מים: חוסר נוזלים הפחית את תפקוד המוח, מומלץ כוס מים לפני הארוחה.
* אומגה 3: תורמת לשיפור הזיכרון עיקר בגילים מבוגרים. – נמצאת בכמות גבוהה באגוזי מלך (גם בדגים אבל זה כמובן פחות מתאים לארוחת בוקר).
המלצתה של ד"ר רוזמן - תבדקו על עצמכם ונסו משהו חדש:
* ארוחות דיאטטיות מומלצות לדוגמה (כוס מים לפני הארוחה):
- חביתה, פרוסת לחם קל אחת, סלט עגבניות קטן, 2 חצאי אגוז מלך, קפה.
- חצי קופסת קוטג' +פלפל אדום + 2 פריכיות כוסמת, 2 חצאי אגוז מלך, קפה.
- יוגורט חלבון עם כף פירות יער, 2 חצאי אגוז מלך וכף שיבולת שועל, קפה.