כמו בכל שבוע: ד"ר מאיה רוזמן עם הפינה האהובה - 'חקלאי השבוע' והפעם על הארטישוק. תחילה הסבירה ד"ר רוזמן על הצמח המיוחד ומנתה את שמותיו השונים: "ארטישוק, קינרס, חורשף, הרבה שמות מיוחדים כי מדובר בצמח מיוחד מאוד עתיק מאוד, שעכשיו זו בדיוק העונה שלו". היא ציינה כי יש המאמינים המאמינים שאכילתו היא סגולה לפוריות והוא נחשב צמח האהבה.
לדבריה, "הוא נפוץ במטבחים הים תיכוניים – איטליה, יוון, תורכיה וספרד, גם אצלנו נמצא בארוחות מיוחדות בעיקר יש בו רק 47 קלוריות למאה גרם, הרבה סיבים תזונתיים, המון מגנזיום, אשלגן, והמון ברזל".
בהמשך עלה לשיחה מיקו אוזן, מגדל ארטישוק, שהרחיב בנושא: "עכשיו אנחנו לקראת סוף העונה, נשאר עוד משהו כמו שלושה שבועות של קטיף".