כמו בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן עם פינת החקלאי, והפעם על פול ירוק. "פול שייך למשפחת הקטניות. זה אומר שיש בו הרבה חלבון צמחי איכותי, הרבה ברזל, והוא יכול לשמש כתחליף טבעוני למנת הבשר או הדג בארוחה", הסבירה ד"ר רוזמן והוסיפה: "הוא דל מאוד בשומן, עתיר בסיבים תזונתיים שחשובים לתחושת שובע ארוכה, יש לו אינדקס גליקמי נמוך מאוד מאוד, כך שהוא מומלץ גם בזמן סוכרת".
לדבריה, "מבין כל הקטניות, הפול שבצבע ירוק גם מכיל פחות קלוריות - כ־70 למאה גרם בלבד. אפשר להשיג פול יבש להתפיח ולבשל כמו כל הקטניות, אבל יש גם פול ירוק במקפיא זמין להכנה תוך שתי דקות, קריספי וטעים, שאפשר להכין ממנו גם 'סלט' - מרתיחים שתי דקות או מחממים במיקרו, מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ללא סוכר, טיפת מיץ לימון, וקצת שום גבישי ויש סלט פול נחמד ובריא".
בהמשך עלה לשידור שלמה מינק, מגדל פול טרי, שסיפר: "הפול הוא צמח שזורעים אותו בהתחלה בחורף, ואנחנו מקבלים אותו בדרך כלל לפני פסח".
עוד הוסיף בהמשך כי "פעם היו הולכות כמויות של פול והיום כבר לא". לדבריו, "אני מוכר סחורה טרייה בשוק, בשווקים. במושב שלי כולם כורדים, אסור לנו לגעת בפול, ואני מגדל 40 שנה פול. לפעמים אני מתפתה, לוקח חצי ובאותו יום יש לי צמרמורת. השבוע לקחתי והצטערתי".