הוא נחשב לאחד מהירקות הכי בריאים שיש, מכיל כמעט פי שניים ויטמין C אפילו מתפוזים ופי 10 מאשר בתפוחים, ובהשוואה לפירות גם כמעט שאין בו סוכר, קבלו את הברוקולי. ד"ר מאיה רוזמן עם הסבר על מלך הירקות.
"יש בו המון סידן שדרוש לעצמות ולתפקוד השרירים שלנו, אשלגן שדרוש ללחץ הדם התקין שלנו, סיבים תזונתיים שמונעים מחלות מעיים ונוגדי חמצון חשובים. הוא נמצא במחקרים רבים כיעיל נגד סרטן מסוגים שונים כולל סרטן הערמונית, ונגד מחלות רבות אחרות כמו קטרקט ודלקת מפרקים, ואולי אחד הדברים היותר משמחים הוא שיש בברוקולי כמות יפה של טריפטופן - זה החומר שממנו המוח שלנו מייצר סרוטונין, שתורם למצב רוח טוב ולהפחתת החשק לפחמימות".
עוד אמרה: "חימום יכול להרוס חלק מהוויטמין C ונוגדי החמצון בירקות, ובישול במים יכול לגרום למעבר של מינרלים חשובים מהברוקולי אל מי הבישול, אז שימו לב: מכירים את זה שמאדים ברוקולי ממש שתי דקות ואז הצבע הירוק שלו נהייה יותר ירוק? זה השלב שבו הערך התזונתי של הברוקולי הכי גבוה, והחומרים התזונתיים שבו הכי זמינים לגוף".
לאחר מכן עלה לשידור החקלאי שמעון זנזורי שהסביר על הירק הירוק שכולם אוהבים - בבישול, בסלט וגם סתם כנשנוש: "ברוקולי זה דבר מאוד מזין, בריא מאוד, אשר נחשב לאהוב במיוחד במערב". לדבריו, "זו כבר לא העונה שלו, אבל היום אנו עובדים עם זנים שאנחנו מגדלים במהלך כל השנה".