על פי רוב, אין כמעט אדם שלא נהנה מגלידה קרירה, מתוקה ומרעננת, בייחוד בימים חמים. אך האם ישנו סיכוי שלא אמרו לנו שגלידת שמנת נחשבת למזון בריא? בפתח התוכנית, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הסוד הכמוס.
"האם יתכן שהסתירו מאיתנו את העובדה שגלידה זה בריא?", פתחה. "כבר לפני בערך 36 שנים כשהייתי בתואר ראשון לתזונה באוניברסיטה העברית, למדתי שהשילוב שיש בגלידה בין השומן, לחלבון ולסוכר מעכב את ספיגת הסוכר, ולכן גלידה מתאימה גם במקרים של סוכרת".
בהמשך הוסיפה: "בגלידה יש כמות גדולה יחסית של חלבון איכותי וסידן, והיום כבר יודעים שאנרגיה משומן עדיפה בהשוואה לפחמימות. אז מה עם אחוז הסוכר הגבוה? כאן זו כבר שאלה של כמות. כדור אחד של גלידה (בערך חצי כוס) אפשרי אפילו 3 פעמים ביום, גם כחלק מדיאטות לירידה במשקל. ואם בוחרים בגלידות דלות שומן וללא סוכר, ניתן להגדיל את הכמות ולאכול בערך פי 4 מזה".
אז מה חשוב לנו לדעת על גלידה, רגע לפני שאנו נוטלים את הכפית? "הגלידה משביעה לזמן ארוך: השילוב של החלבונים עם השומן והסוכרים בגלידה גורם לכך שהסוכר נספג בקצב איטי אל הגוף. מה זה אומר? גם שהגלידה משביעה לזמן ארוך יותר בהשוואה לשוקולד או עוגיות למשל, וגם שהיא עדיפה מממתקים אחרים אם יש נטייה לסוכרת. בגלידה חלבית יש חלבון כמו במוצרי חלב. מנת גלידה מכילה לפעמים יותר חלבון מאשר במעדן חלב ממוצע. גלידה חלבית מכילה בדרך כלל כמות סידן גבוהה יותר מאשר בחלב, וכל מי שמחפש מקורות לסידן בתפריט יכול בהחלט לספור גם את הגלידה".
"גלידות סורבה לא ממש בריאות", הבהירה ד"ר רוזמן בסיום. "אמנם הן מכילות 0 אחוזי שומן, אבל יש בהן הרבה סוכר, ולכן הן לא דיאטטיות. מצד שני, יש בהן אחוז גבוה של פרי, סיבים תזונתיים, ורק צבעי מאכל טבעיים, אם בכלל. יש גלידות דיאטטיות שמכילות סוכרלוז בלבד כממתיק, ולכן הן עדיפות מבחינה בריאותית. גלידות דיאט אחרות מכילות ממתיקים הנחשבים למזיקים לבריאות, ולדעתי עדיף גלידה 2% סוכר בכמות קטנה יותר, מאשר גלידה עם ממתיקים מזיקים".