בפינת המחקר הסבירה ד"ר מאיה רוזמן כיצד ניתן למנוע נשירת שיער • רמז: הסוד נמצא במזון שאנו אוכלים • פינת המחקר
בפינתנו להיום, מה הכי חשוב לאכול נגד נשירת שיער? ד"ר רוזמן פירטה בהרחבה: נשירת שיער או שיער דק יכולים לנבוע מגנטיקה, מעונת השנה, מסטרס... אבל אם אצטרך לבדוק את שלושת הדברים הכי משמעותיים, הגורמים שהכי חשוב לדעתי להתייחס אליהם בתזונה, הם:
- חוסר בחלבונים בתפריט. השיער נבנה מחלבון, וצומח ומתארך כל יום מהחלבון שאנו אוכלים. כשלא אוכלים מספיק חלבון (כמעט גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף) הדבר גורם לנשירת שיער.
- חוסר בברזל בתזונה – גם הוא גורם לנשירת שיער. במקרים של צמחונות לפעמים שוכחים למצוא תחליפים לבשר ולדגים, ומגיעים למצב של אנמיה מחוסר ברזל.
- חוסר בוויטמין B12 – ויטמין זה נמצא רק במוצרים מן החי – ביצה, בשר ודגים, מוצרי חלב. לפעמים גם כשאוכלים מספיק הוויטמין לא נספג, כי לספיגתו דרוש גורם מיוחד שנמצא בקיבה. אם יש חומציות יתר או הליקובקטר פילורי או כיבים עלולה להיות בעיה בספיגתו, וכשנוצר מחסור בוויטמין זה יש נשירת שיער רצינית, בעיות זיכרון, מצב רוח לא טוב, חולשה ושינה לא טובה.
לדבריה, "מי שצמחוני או טבעוני או סובל מבעיות קיבה, יכול לקחת תוסף של ויטמין B12, יש בכדורים למציצה מתחת ללשון, הכמות שם ענקית אבל זה לא נספג, וגם אם כן – עודף ויטמין B12 מופרש החוצה בשתן ואינו מזיק".
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
24/05/2024
אילוסטרציה  | צילום: Ingram Images