קרסו ובוזגלו
עם רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו

"כשאנחנו חשים מותקפים, אוטומטית מופעלת תגובת הלחץ"

הפסיכולוגית ד"ר מעיין בוימן־משיטה על בעיות בתקשורת בין בני זוג: "אם מרגישים כועסים, בואו ניקח הפסקה כדי שנוכל להקשיב לצד השני"


תקשורת היא חלק בלתי נפרד מהקשר בין בני זוג. כיצד ניתן להצליח לתקשר באופן מיטבי, ולהימנע מבעיות הנובעות מקצרים בתקשורת? ד"ר מעיין בוימן־משיטה, פסיכולוגית התפתחותית ומתמחה בטיפול זוגי ומשפחתי, שוחחה עם פרופסור רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו ב־103fm והתייחסה לנושא. 

"יש כמה דברים שצריך להתייחס אליהם. בצד המוסר, לפעמים אנשים מעבירים מסר שהוא שטחי, מבלבל, לא ברור, כי הם בעצמם לא מבינים מה קורה להם", אמרה והוסיפה: "היה לי מקרה לא מזמן של מישהי שהתקשרה לבן הזוג שלה, הוא היה באיזושהי נסיעה ארוכה בלילה והוא לא ענה לה".

המשיכה וסיפרה: "היא נורא נלחצה ואז התחילו מחשבות והיא ממש נכנסה לאיזשהו התקף חרדה. אחרי שעה, הוא התקשר ואמר לה שהוא התנצל והטלפון היה על שקט והוא תכף מגיע הביתה. היא התעצבנה עליו על 'איך אתה לא עונה?' ו'למה אתה לא עונה?'. מה המסר האמיתי פה? 'אני נורא דאגתי לך, אני מלאה בחרדה עכשיו'".

לדבריה, "אם היא הייתה מצליחה להגיד את המילים האלה, אז הוא היה מבין מה היא רוצה ומצליח לגלות כלפיה אמפתיה, אבל במקום להגיד את הדברים האלה, היא פשוט כועסת שהוא לא ענה, שזה הרי לא העניין".

"כשאנחנו מרגישים מותקפים, אוטומטית מופעלת אצלנו תגובת הלחץ"

בהמשך ציינה כי "הרבה מהריבים שלנו נוצרים בגלל כל מיני צרכים ראשוניים שלנו, באהבה, בהערכה, בביטחון ואנחנו לא באמת מכירים מספיק טוב את עצמנו ולא עושים חקירה עצמית. בעיה שנייה היא שהרבה אנשים מעבירים מסר בצורה שתוקפת את הצד השני וכשאנחנו מרגישים מותקפים, אוטומטית מופעלת אצלנו תגובת הלחץ. כשהיא פועלת בגוף, אנחנו עכשיו לא מצליחים באמת להקשיב, אנחנו מיד או מתגוננים או תוקפים חזרה".

"אם אנחנו מרגישים שאנחנו כועסים, אז בואו רגע ניקח הפסקה, בואו נרגיע את תגובת הלחץ בגוף שלנו כדי שבאמת נוכל להיות פנויים ולהקשיב לצד השני", סיכמה. 

01/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מעיין בוימן־משיטה
ד"ר מעיין בוימן־משיטה  |  צילום: לידור בוימן
Paris