ד"ר מאיה רוזמן

יש חופן ויש חופן

מקנחים את ארוחת הצוהריים בחופן אגוזים, שקדים או בוטנים? • ד"ר מאיה רוזמן הזכירה את הערך הקלורי של הפיצוחים האהובים • פינת טוב לדעת


רבים מאיתנו נהנים מאגוזים, שקדים ובוטנים כקינוח לאחר ארוחה דשנה. כשאנחנו מנשנשים, אנחנו נוטים לקחת חופן ולחשוב שלא מדובר ביותר מדי קלוריות. ההפך הוא הנכון. במסגרת פינת טוב לדעת הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את משמעות החופן.

"אגוזים, שקדים ובוטנים הם הנשנוש הטוב ביותר", טענה. "על פי מחקרים הם מפחיתים צריכת קלוריות יומית, וגם הערך התזונתי שלהם מדהים. אבל כמה זה חופן? במחקר שפורסם בירחון המדעי לתזונה בדקו מה קורה אם מבקשים מאנשים להחליף את נשנושי הביניים שלהם בבוטנים. על פי התוצאות, שינוי זה גרם לירידה בצריכת נשנושים לא בריאים אחרים ולחיסכון בקלוריות". 

בהמשך הוסיפה: "בשקדים, אגוזים ובוטנים יש המון סידן, ברזל, אבץ ומגנזיום, יש בהם חלבונים איכותיים ושומנים מעולים לגוף, גם המון ויטמין E. הם נחשבים לנשנוש הכי בריא שיכול להיות". 

באגוזים מסוגים שונים, כמו גם בשקדים ובוטנים, אינדקס גליקמי אפסי, מה שאומר שהם הנשנוש המועדף בזמן סוכרת - וגם מתאימים במידה הרבה ביותר אם יש נטיה לסוכרת. חופן זה לא ממש מדוד, הוא יכול להיות 50 גרם אגוזים (ואז יש שם 300 קלוריות, כמו שלושה כריכים מלחם קל עם גבינה), זה יכול להיות 70 גרם (כמו ארבע פיתות מיני עם פסטרמה), וזה יכול להיות אולי פחות ממה שאפשר. המנה שצריך כנשנוש ביניים בזמן דיאטה היא 20 גרם (מכל סוגי האגוזים, שקדים, בוטנים, קלויים או לא קלויים), ואז אפשר לאכול נשנוש כזה גם שלוש פעמים ביום בדיאטה בריאה לירידה במשקל". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/07/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris