רבים מאיתנו לא מספיקים לאכול באופן מסודר, מה שגורם לנו "לנשנש" משהו על הדרך. בגדול, זה אומר שאכלנו יותר מדי בזמן קצר מדי והמשכנו הלאה. אך לאכילה מהירה מדי, לעיתים ללא לעיסה, יש השלכות על עיכול האוכל ואפילו על משקל גופנו. בפתח התוכנית הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הקשר בין הדברים.
"אם גם לכם קורה שאתם בולעים את הביס במקום ללעוס מתוך הרגל או כי סתם ממהרים, כדאי לכם לדעת את הנזקים שזה עלול לגרום. אחד מהדברים הכי הכי חשובים בהרגלי אכילה נכונים הוא לשבת ליד השולחן (לא לאכול בעמידה או תוך כדי דברים אחרים), להשקיע את הזמן הראוי לאכילה וללעוס היטב כל ביס לפני שבולעים את האוכל".
בהמשך הוסיפה: "הינה מה שקורה אם לא לועסים מספיק: השיניים צריכות לטחון את החתיכות הקשות של האוכל, בעיקר של ירקות קשים. ברגע שלא לועסים, מגיעות חתיכות שלמות וקשיחות לקיבה. הקיבה מנסה ללוש את החתיכות הללו המון זמן, בדרך כלל ללא הצלחה, ואז החתיכות האלו ממשיכות הלאה במעיים. זה מקשה על הקיבה, מה שלא מתאים אם יש קיבה רגישה, הליקובקטר או חומציות. הגוף לא יכול לספוג מהחתיכות האלו את הוויטמינים החשובים. חיידקי מעיים מסוימים יכולים לחגוג על האוכל ה"לא מעוכל", לתסוס ולגרום לגזים ונפיחות, ועל פי מחקרים – לעיסה יסודית מפחיתה סיכון להשמנה.
"לעיסה איטית מאריכה את זמן הארוחה, ותוך כדי כך מתחיל להיספג חלק מן האוכל", הוסיפה ד"ר רוזמן בסיום דבריה. "רמות הסוכר בדם עולות, המוח מרגיש זאת ומאותת על שובע. במילים אחרות – ארוחה שבולעים בלי ללעוס תוך ארבע דקות תשביע הרבה פחות מאותה ארוחה בדיוק אם נאכל אותה בכ־20 דקות. הרבה פעמים במסעדה עד שמביאים לנו את המנה השנייה, המנה הראשונה כבר התעכלה ונספגה, ואנחנו כבר ממש ממש שבעים".