רוצים נשנוש טעים ליד הקפה או התה של הבוקר? • ד"ר מאיה רוזמן עם עוגיות שקדים טעימות במיוחד • מתכון לשבת
סוף סוף הגיע סוף השבוע. ולרגל מעמד מרגש זה, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון נהדר לעוגיות שקדים פריכות.
מרכיבים:
- 250 גרם חמאה רכה
- 2.5 כוסות קמח רגיל
- כפית אבקת אפייה
- 50 גרם אבקת סוכר
- תמצית וניל
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים חוץ מהשקדים למעבד מזון, סכין תחתונה להכנת בצק.
- מפעילים מעט עד שיוצא בצק פירורי.
- מוסיפים את השקדים ומפעילים לכמה שניות נוספות.
- יוצרים סהרונים דקים (ואם אין כוח אז ממש אפשר עיגולים) בעזרת הידיים ומסדרים על סהרון על נייר אפיה על תבנית התנור, העוגיות לא מתנפחות.
- אחרי שמתקרר מפזרים מעל עוד אבקת סוכר.
יוצאות כ-60 עוגיות עם 60 קלוריות לעוגייה.
בתיאבון!
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/08/2024
עוגיות שקדים  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן