תינוק ראשון נולד בקיבוץ כרם שלום מאז ה-7 באוקטובר ושמו רועי ישראל. האב הגאה הוא אליה בן שימול, רבש"צ הקיבוץ, שהתייחס לבשורה המרגשת, וסיפר על מצבו של הקיבוץ בימים אלה.
"נולד לי בן. זה הבן הראשון של כרם שלום שנולד לאחר 7 באוקטובר. עשינו את הברית בבית הכנסת והלכנו לסעוד עם המשפחה בבית שלנו. זו היתה סגירת מעגל אישית בתוך האירוע הענק הזה", אמר בן שימול.
מדוע בחר לקרוא כך לבנו? הוא הסביר: "קראנו לו רועי ישראל. רועי מבטא את המקום באמונה, וגם את הרעות הישראלית שבזכותה הצלחנו להדוף את הרוע. הוא שומר ומסמל לנו לכל החיים את המצפן".
עוד אמר: "יצאנו ונלחמנו בגבורה ענקית. הצלחנו להדוף את האירוע הגדול. נהרגו לנו שני חברי כיתת כוננות, ואלה השניים שהצילו במותם את הקיבוץ. מבחינתו כמשפחה וחברים זה שמתווספים חיים חדשים, זה הניצחון הגדול שלנו בסוף".
ומה שלום הקיבוץ צמוד הגדר? הרבש"צ שיפר כי רגע אכלוסו מחדש קרב ובא: "הקיבוץ מטופח ונשמר כדי להחזיר את חבריו הביתה. זה נותן תקווה מהגדולות שיש – להוסיף חיים". אנחנו מאוד שומרים על הבית. מטפחים אותו על הגינון והנוי, חושבים קדימה על תכניות ופיתוח. אנחנו רוצים לחזור טוב יותר, יפה יותר, ומשקיעים בהמון פרוייקטים חדשים. החזרה שלנו לא רחוקה כל כך, ואנחנו נכנסים לאקט של שיפוצים ביישוב".
הוא סיפר כי בתחילת המלחמה היישוב פונה לאילת, ואחר כך עבר למגורים זמניים ביישוב אשלים, שם נמצאת גם היום רוב הקהילה: "הרצון הוא לחזור. חברי כיתת הכוננות ואני בתוכם כרבש"צ נמצאים בקיבוץ במשימת ההגנה".
"אנחנו נמצאים חמישים מטר מהגבול, מציר מפילדלפי. אצלנו שומעים את האירוע מההתחלה, ובטח מאז שנכנסנו לרפיח, הכול מהכול", אמר הרבש"צ והוסיף: "גם מה שקורה בעומק משפיע עלינו, וכשיורים לכיוון המרחבים שבהם החיילים נמצאים מופעל אצלנו צבע אדום".
רעשי המלחמה נשמעים היטב משטח הקיבוץ. בן שימול שיתף: "החודשיים הראשונים אחרי הכניסה היו עצימים. אחר כך זה עולה ויורד, וגם אני נכנס לרפיח לא מעט בעיקר כדי ללמוד את השטח. רואים המון עבודה. הצדעה ענקית ללוחמים בפנים. זאת עיר מאוד צפופה. העיסוק בפילדלפי במנהרות הוא כמו עיר בפני עצמה. יש שם המון עבודה בתת קרקע."
עריכה: אחיעד לוק