שוב הגענו לסוף השבוע, וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מטל הטלוויזיה. על מה נבחר? כחלק מפינת מנשנשים סדרתיים, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על האדממה ויתרונותיו הבריאותיים.
"אדממה הוא מאכל מפולי סויה שנמצאים בתוך הקליפה, שהיא בעצם התרמיל", אמרה. "מאדים קלות וממליחים, לפעמים מוסיפים גם שמן זית. פרוש המילה אדה-ממה הוא פולי גבעול. פולי הסויה הטריים מכילים 17% חלבון, 9% שומן, ובערך 140 קלוריות במאה גרם. בגלל כל היתרונות הללו נשנוש אדממה בריא לנו, והכמות האפשרית בזמן דיאטה היא 200 גרם שקול עם קליפה (מה שאומר שנשאר 100 גרם ללא קליפה).
בהמשך הוסיפה: "כדאי לשים לב לכך, שאם קונים 400 גרם פולי סויה עם קליפה – משלמים אותו סכום כמו 400 גרם ללא קליפה. מה שאומר שבעצם משלמים על הקליפה שזורקים. אותו סכום כמו על הסויה עצמה. אם זה חשוב לכם לשבת ולהתעסק עם כל פול בנפרד כנשנוש... אז לכו על זה, אבל אם אתם רק רוצים מנת חלבון לארוחה – חפשו את פולי הסויה המקולפים במקפיאים ברשתות השיווק.
ומול מה מנשנשים? ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm) שסיפרה על 3 סדרות שאסור לכם לפספס.