ד"ר מאיה רוזמן

ללא סוכר? תחשבו שוב

חושבים שחסכתם קלוריות כשבחרתם בסופר בלחם ללא סוכר? ההפך הוא הנכון • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה • פינת המיתוס


אנחנו בסופר, מטיילים בין המדפים. פתאום, ללא כל התראה מוקדמת, נתקלות עינינו בלחם ללא סוכר. האמנם? כחלק מפינת המיתוס, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן במה מדובר.

"אין שום עדיפות ללחם שרשום עליו ללא סוכר הבהירה. "לא בריאותית ולא לסוכרת. וגם לא בימי סטרס קשים אלו. חבל מאוד שיש חברות שמדגישות על הלחם שלהם ללא סוכר, כאילו שהוא מתאים יותר לסוכרת או לבריאות שלנו. למה? כי כמות הסוכר שצריך לשים בכיכר לחם שלמה היא כפית או שתיים"?. 

בהמשך הוסיפה: "כפית או שתיים של סוכר, שמתחלקות ל־20 פרוסות לחם. זה מה שיהפוך את הלחם למתאים לסוכרת? או יהפוך אותו ליותר בריא? אם יש בו או אין בו כפית או שתיים של סוכר בכיכר הלחם השלמה? ממש לא. 4 גרגרי סוכר בפרוסת לחם אינם יכולים להגדיר את הלחם כפחות בריא".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
06/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


לחם
לחם  |  צילום: Ingram Images
Paris