ד"ר מאיה רוזמן

כל הגרעינים קופצים רוקדים

אוהבים פופקורן? • ד"ר מאיה רוזמן על הנשנוש האולטימטיבי • מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm) עם הסדרות לצד הגרעינים המופלאים • מנשנשים סדרתיים


שוב הגענו לסוף השבוע, וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מול הטלוויזיה, בתקווה שיצליח להיות גם טעים וגם בריא. במה נבחר? כחלק מפינת מנשנשים סדרתיים, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הפופקורן, שיכול להיות אופציה בריאה וטעימה למדי לנשנוש בין הארוחות. 

"הפופקורן הקדום ביותר הוא מתקופת 3,600 שנים לפני הספירה, אבל רק ב־1912 התחילו למכור אותו בקולנוע, והשגשוג שלו נבע בעיקר מהעובדה שהוא היה זול ורוב האנשים יכלו לנשנש אותו גם בתקופות קשות כלכלית", סיפרה. 

עוד הוסיפה: "הפופקורן עשוי מזן מיוחד של תירס שמתפוצץ בחום, וכנשנוש יש לו לא מעט יתרונות - כל המינרלים והוויטמינים שיש בתירס נשמרים, וגם הסיבים התזונתיים, הבעיה היא כמובן תוספת השמן. בבית אפשר לשלוט על הכמות ואם עושים פופקורן במיקרו בכלי מיוחד שנועד לכך ללא שמן בכלל. בשלוש כוסות פופקורן יש כ־120 קלוריות וזה נשנוש דיאטה ברוב התפריטים. בקולנוע כמות השמן (הלא איכותי) שנשפכת למכשירים שם כל כך גבוהה, כך שהמנה הכי קטנה מכילה לפחות 500 קלוריות, הבינונית כבר 1000 קלוריות ויותר"

מול מה ננשנש? בסיום, שוחחה ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm), ושמעה על הסדרות החדשות בנטפליקס שאסור לנו לפספס. 

נשנוש נעים! 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
13/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פופקורן
פופקורן  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris