שוב הגענו לסוף השבוע, וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מול הטלוויזיה, בתקווה שיצליח להיות גם טעים וגם בריא. במה נבחר? כחלק מפינת מנשנשים סדרתיים, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הפופקורן, שיכול להיות אופציה בריאה וטעימה למדי לנשנוש בין הארוחות.
"הפופקורן הקדום ביותר הוא מתקופת 3,600 שנים לפני הספירה, אבל רק ב־1912 התחילו למכור אותו בקולנוע, והשגשוג שלו נבע בעיקר מהעובדה שהוא היה זול ורוב האנשים יכלו לנשנש אותו גם בתקופות קשות כלכלית", סיפרה.
עוד הוסיפה: "הפופקורן עשוי מזן מיוחד של תירס שמתפוצץ בחום, וכנשנוש יש לו לא מעט יתרונות - כל המינרלים והוויטמינים שיש בתירס נשמרים, וגם הסיבים התזונתיים, הבעיה היא כמובן תוספת השמן. בבית אפשר לשלוט על הכמות ואם עושים פופקורן במיקרו בכלי מיוחד שנועד לכך ללא שמן בכלל. בשלוש כוסות פופקורן יש כ־120 קלוריות וזה נשנוש דיאטה ברוב התפריטים. בקולנוע כמות השמן (הלא איכותי) שנשפכת למכשירים שם כל כך גבוהה, כך שהמנה הכי קטנה מכילה לפחות 500 קלוריות, הבינונית כבר 1000 קלוריות ויותר"
מול מה ננשנש? בסיום, שוחחה ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם מיכל קדוש ('מעריב' ו־103fm), ושמעה על הסדרות החדשות בנטפליקס שאסור לנו לפספס.
נשנוש נעים!