ד"ר מאיה רוזמן

האם להפרדת בשר וחלב יש סיבה הגיונית?

מהו הפתרון לסוגיה שמלווה את העם היהודי לדורותיו? מהרמב"ם ועד היום • פינת המחקר


אילו המלצות נתן הרמב"ם כבר לפני 1,000 שנה, והאם הן תופסות גם היום?

"הפרדת בשר וחלב היתה המלצה כבר לפני שנים רבות מאוד, כל פעם תחת פירושים אחרים לביטוי 'לא תבשל גדי בחלב אימו'. יש מי שאמרו שמותר לאכול בשר וחלב, רק לא חיה צעירה שיונקת, או פירושים שונים נוספים. חלקם נוגעים בסיבות היגייניות", הסבירה ד"ר מאיה רוזמן. 

הנה סיבה בריאותית טובה שמבהירה מדוע לא כדאי לאכול בשר וחלב יחד - לדבריה, "חלב הוא מקור מצוין לסידן, ובשר הוא מקור מעולה לברזל. אבל על פי מחקרים, עדיף לא לאכול סידן וברזל שמקורם מן החי באותה ארוחה. זאת כי הם 'מתחרים' על הספיגה במעיים".

"הסידן מפחית ספיגת ברזל, ואילו הברזל מפחית את ספיגת הסידן. מכאן שבמדיה ואוכלים אותם יחד, מפסידים חלק גדול משניהם. לכן גם בריאותית עדיף לאכול לחוד ארוחה חלבית, ולהפריד מארוחה בשרית. ממש על פי מספר השעות בהמלצות הרמב"ם", ציינה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד”ר מאיה רוזמן
ד”ר מאיה רוזמן  |  צילום: סיוון שחור
Paris