ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, שוחח עם דני דבורין ב-103fm על ההשלכות הנפשיות של המלחמה בקרב האוכלוסייה המבוגרת.
"אנחנו במלחמה ארוכה, וההשפעות הנפשיות עלולות להיות ממושכות", אמר שטרסברג ופירט: "זה בא לידי ביטוי בחרדות ובדיכאון. אנחנו נתקלים בזה בפעילויות שלנו ביום־יום. אנשים מדבר על קושי להירדם, על כך שאנשים מתרחקים, ונוצרות גם בעיות פיזיות, כי מתחים נפשיים כרוניים מחלישים את המערכת החיסונית. אסור לחשוב שהדברים האלה יעברו סתם".
הוא קרא למי שחש מצוקה נפשית לפנות לעזרה: "צריך להעלות את המודעות ולא להתבייש לפנות לעזרה. יש לא מעט גופים שמספקים עזרה, למשל מוקד *118 של משרד הרווחה או מוקד *8840 של המשרד לשוויון חברתי. גם אנחנו פועלים להרחיב את היוזמות החברתיות. למשל במרכז היום בנהריה, גם כשיש לא מעט אזעקות, למעלה מחמישים אנשים מגיעים אליו מדי יום. אנחנו מאוד מעודדים פעילות גופנית וקשרים חברתיים, וגם במקרה הצורך לפנות לטיפול מקצועי - לא להתבייש".
עוד היה חשוב לו להזכיר כי לעיתים הגיל המבוגר הוא גם יתרון: "יש מקומות שבהם דווקא אזרחים ותיקים מגלים חוסן בגלל ניסיון חיים עשיר, אנשים שיש להם כלים חשובים להתמודד עם המצב, אנשים שמגלים עמידות. אפילו ראינו את החוסן הזה כשראינו אזרחים ותיקים שנלקחו בשבי חמאס, כמו יפה אדר או יוכבד ליפשיץ".