עדה עזר, הדיאטנית הקלינית ומנהלת המחלקה לתזונה במרכז הרפואי שמיר, שוחחה עם דני דבורין ויעל חביב על מגנזיום.
"מגנזיום הוא מינרל החיוני לתפקידים בגוף האדם, והוא אחראי להמון דברים - בין אם זה בריאות הלב, העצמות, מערכת החיסון, שמירה על ויסות רמות הסוכר, המון המון תהליכים מאוד חשובים. הבעיה מתמקדת בספיגה, היא גם תלויה בגיל - מעל גיל 65 יש אוטומטית ירידה בספיגה שלו", אמרה.
"מקורות עיקריים למגנזיום נמצאים באוכל: קטניות, ירקות ירוקים, גרעינים, אגוזים, שקדים, שוקולד. זה לא שהפתרון הוא לאכול הרבה שוקולד", הדגישה.