נעמה קמינר מבורך, מטפלת ומרצה לפסיכולוגיה חיובית, שוחחה עם פרופ' רפי קרסו וצ'רלי בוזגלו ב־103fm והסבירה מדוע חשוב כל כך שנדע לרסן את עצמנו.
בראשית השיחה עמדה המומחית על ההבדל שבין איפוק לבין משמעת עצמית: "איפוק הוא היכול שלנו לרסן תגובות אוטומטיות שלנו, רגשות ודחפים. משמעת עצמית היא החלטה שלנו לגבי פעולה או התנהגות, גם אם הוא נגד הנטייה הטבעית שלנו כשאנחנו מסתכלים על איזו מטרה. אפשר להגיד שמשמעת עצמית היא יותר אסטרטגית לטווח הארוך, ואיפוק הוא לטווח הקצר".
לדבריה, "אנשים מתקשים להיות בעלי איפוק ומשמעת עצמית בכל מיני תחומים בחיים, כל אחד מתמודד עם המקומות שבהם קשה לו להתאפק או לתרגל משמעת עצמית".
היא מוצאת קשר ישיר בין המציאות הלחוצה שלנו לאחרונה בישראל, לבין הקשב שלנו להתנהלות מרסנת: "כל תרגול של איפוק או משמעת עצמית דורשים ממך משאבים להתנהלות אחרת מהאוטומט שלך. במציאות כל כך מאתגרת שצורכת מאתנו הרבה משאבים, נשאר לנו הרבה פחות לדברים אחרים. מצבי קצה מבחוץ מאתגרים את היכולת שלנו להתאפק ולווסת את עצמנו מבחינה רגשית. יש קשר בין השניים".
גם בשגרה הישראלים לא ידועים כעם מרוסן, לטוב ולרע. קמינר מבורך פירטה: "זה חלק מההגדרה העצמית שלנו, זה עושה אתנו עוזרים אחד לשני ויותר קהילתיים". עם זאת היה חשוב לך להפרו על הצדדים הפחות נעימים, ולעיתים ההרסניים לחיים שלנו: "אם אני מתנהלת כאדם בעולם שיכול להגיד מה שהוא רוצה מתי שהוא רוצה למי שהוא ואיך שהוא רוצה, אצטרך להתמודד עם ההשלכות האלה. זה קצת מתעתע. מעבר לתרבות הישראלית הפתוחה והסחבקית יש טרנד של 'אתה תהיה אמיתי', 'אתה זה מה שחשוב'. עם הטרנד הזה אנחנו משפריצים את האמת שלנו בכל מקום. זה לא תמיד נכון".