בפינת החקלאי השבועית ד"ר מאיה רוזמן בחרה לספר לנו על האננס - הפרי שהפך לאחרונה גם לישראלי: "רק 50 קלוריות למאה גרם, ורק 9% סוכר, הפרי הטרופי עם הצורה המיוחדת והריח הנפלא – נמצא זמין אצלנו בישראל לא רק בקופסאות שימורים, ואפילו במחיר סביר מאוד ובטעם מעולה".
מיד הוסיפה: "האננס עשיר מאוד בויטמין C שחשוב לכולנו במיוחד בזמן זה להתמודדות מערכת החיסון עם שפעות החורף, במנה של 200 גרם אננס יש יותר ויטמין C ממה שמבוגר צריך ליום שלם! באננס יש גם ברזל בכמות יפה, וגם סיבים תזונתיים שחשובים לבריאות מערכת העיכול".
האם יש עוד שפן שהאננס מסוגל לשלוף מהכובע? "ולא רק זה – בכתב העת לדרמטולוגיה קוסמטית נמצא כי תמצית אננס על העור שלנו – יכולה להפחית קמטים".
על מנת ללמוד יותר על גידול האננס בישראל ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם החקלאי אלי הנגבי: "כל צמח נותן אננס אחד. אנחנו משתמשים בכל עלה לשתיל חדש, כל צמח מאפשר לנו לגדל כ-20 שתילים חדשים. אנחנו מכינים את השטח מחדש ומתחילים מהתחלה.