ד"ר מאיה רוזמן

לילדים חסר חלבון?

ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לחוסר בחלבון אצל ילדים • לדבריה, "חלבונים בתזונה חשובים בכל גיל, אבל בילדים - חוסר חלבון גורם לפגיעה בגדילה ובצמיחה"


ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה ב-103fm לנושא חוסר בחלבון אצל ילדים, לדבריה, "החלבונים בתזונה חשובים בכל גיל, אבל בילדים – חוסר חלבון גורם לפגיעה בגדילה ובצמיחה, פגיעה בבניית העצמות, פגיעה בבניית השרירים וגם במערכת החיסון".

אז נכון, זה תלוי בעיקר בנו ההורים איך מחנכים את הילדים ולאיזו תזונה מרגילים אותם", סיפרה. "אבל מה קורה אם הילדים פשוט לא מוכנים בשום אופן לאכול למשל ביצים? או גבינה? אז הנה כמה רעיונות, אבל קודם נסגור את הפינה החשובה – כמה חלבון בכלל צריך?". 

ד"ר רוזמן סיפרה כי "כמות החלבון שדרושה מאוד ספיציפית לכל ילד, ותלויה במבנה הגוף שלו ובכמות הפעילות הגופנית שהוא עושה, אם נבדוק את הערכים הממוצעים המומלצים הם עומדים על כ-13 גרם חלבון ליום בגיל 2-3, 19 גרם חלבון בגיל 4-8 ואז זה קופץ ל 34 גרם בגיל 9 עד 12. איך משיגים את זה? ביצה אחת מכילה כ 7 גרם חלבון, והיא נחשבת לחלבון הכי הכי איכותי מכל המזונות כלומר הכי תורמת לבניית הגוף והגדילה של הילדים. ביוגורט ממוצע 10 גרם חלבון, במנת חזה עוף (שניצל) קטנה יש כ 25 גרם". 

בהמשך הסבירה רוזמן "מה עושים אם הילדים לא רוצים ביצים?", וענתה כי "אחת הדרכים להכין ב"דלת האחורית" ביצה, זה באמצעות מאכלי ביצים כמו פנקייק. כף קמח מלא, קצת אבקת אפיה, כפית סוכר/דבש, וביצה. מערבבים ויוצרים מהתערובת פנקייק אחד גדול, אפשר לפזר עליו תותים או פירות יער – והילד נהנה. הערך התזונתי של הביצה נשמר זהה בכל המאכלים, זה לא משנה אם הוא יאכל פנקייק או ביצה קשה".

לסיום, הביאה ד"ר רוזמן רשימת חלבונים נוספים: "מוצרי חלב אפשר להכניס כטוסט או פיצה – בגבינה צהובה יש המון סידן שחשוב לבניית העצמות, ואם משתמשים בבסיס פיתה מקמח מלא או לחם מלא להכנת הטוסט הזה – אין עם זה שום בעיה בריאותית, את כמות השומן הרווי, אני מזכירה לכם, מחשבים לא פר פרוסת גבינה צהובה אלא כמה שומן רווי יש בתזונה כולה במשך היום. לגבי השניצלים – כל עוד הם יהיו אפויים ולא מטוגנים, אפשר להרוויח את הערך הבריאותי והחלבון בהם כמעט ללא חסרונות, בעיקר כשיש היום פירורי לחם מקמח מלא, אופן ההכנה זהה, ובמקום לטגן – פשוט מרססים בספריי שמן זית איכותי ואופים בתנור". 

ד"ר רוזמן סיכמה: "נסו לפני שתפסלו, ילדים עשויים להתרגל לטעם האפוי ובהמשך אפילו להתרחק ממאכלים מטוגנים".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
13/12/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פנקייק קמח מלא
פנקייק קמח מלא  |  צילום: מאיה רוזמן
Paris