מתכון מדהים של ליזה מקורס הדיאטה שלי בפייסבוק. אופציה ללביבה שהיא גם ארוחה שלמה, גם דלת שומן, מופחתת פחמימות ועתירת חלבון – ואפשרית גם בזמן דיאטה לירידה במשקל.
מצרכים:
שני דפי אורז קוטר 22סמ -
2 כפות קוטג3%.
פרוסת גבינה צהובה דקה
עלי בייבי. / בזיליקום
תבלינים – אבקת בצל, אבקת שום, אבקת פרמזן...
אופן ההכנה:
להניח דף אורז ע"ג נייר אפיה,
למרוח קוטג׳ על דף האורז, להוסיף חופן עלי בייבי ועליהם להוסיף את פרוסת הגבנצ (לחתוך את הפרוסה לחתיכות)
לכסות הכל עם דף האורז השני-למעוך מעט עם הידיים, שני דפי האורז נדבקים זה לזה בעזרת הקוטג׳.
ניתן להתיז ספריי שמן ולפזר שומשום.
אפשר לשים על מחבת משומנת בספריי שמן, ולכסות, אחרי כמה דקות להפוך, או - לאפות בחום גבוה עד הזהבה, במידה ומגיר נוזלים לספוג באמצעות נייר סופג.
אופציה נוספת לבריקה קצת שונה – רעיון של שירי מטופלת שלי:
מצרכים:
2 דפי אורז קוטר 16 או דף אורז אחד קוטר 30
כף רוטב שקשוקה מוכן
50 גרם בולגרית מפוררת / גבינה צהובה 9% מגורדת
ביצה
הכנה:
משמנים מחבת בספריי שמן
שמים עליו דף אורז
מורחים את כף הרסק
מפזרים את הגבינה
מוסיפים את הביצה
שמים על הכל את דף האורז השני (את השני כדאי להרטיב בברז) או מקפלים אם זה דף האורז הגדול.
מהדקים
נותנים לביצה להתבשל קצת והופכים לצד השני.
בוריקה כזו כ-200 קלוריות במקום מנות החלבון בארוחה יחד עם סלט... פינוק!