ד"ר מאיה רוזמן

האם יש קשר בין מצב הרוח לבין כרס?

היום בפינת המיתוס, ד"ר רוזמן הסבירה: "כרס זה לא נפיחות - כרס זה שומן ביטני מסוכן בריאותית"


היום בפינת המיתוס, ד"ר רוזמן הסבירה כי "כרס זה לא נפיחות - כרס זה שומן ביטני מסוכן בריאותית" 

לדבריה, "נפיחות יכולה לנבוע ממעיים מלאים – בירקות למשל, אם אכלנו בכמות גדולה, ונפיחות כזו יורדת בבוקר ועולה בערב. או מאויר שבלענו – בזמן אכילה מהירה מדי, או לעיסת מסטיק, או שתייה מוגזת... גם אויר זה יוצא אחרי כמה שעות. לפעמים אויר שנובע מתסיסת חיידקים עקב צריכת מוצרי חלב בקרב אנשים שרגישים לחלב ולא מעכלים אותו טוב, או – מרגישות לגלוטן שגורמת לכרס בקרב אנשים שרגישים לגלוטן. הכרס האמיתית לפני כ-30 שנה אפיינה יותר גברים, עקב נטייתם הגנטית לצבירת שומן בעיקר באזור הבטן, בהשוואה לנשים שצוברות יותר שומן באזור הירכיים והרגליים". 

עוד אמרה: "לאחרונה, יש כרס בשני המינים, אולי אפילו במידה שווה. למה זה קורה? צריכת יתר של פחמימות וסוכרים, שגורמת לעמידות לאינסולין ולצבירת שומן ביטני, צריכת סוכרים מעובדים שמבוססים על פרוקטוז סוכר הפירות, שגורמת ישירות להצטברות שומן סביב האיברים הפנימיים בבטן... ואולי חשוב לא פחות – סטרס".

ד"ר רוזמן הסבירה כי "מחקרים שבוצעו לאורך השנים האחרונות מצאו כי הסטרס, שמלווה חלק גדול מאיתנו בארץ בשנים האחרונות, כמובן גורם לעליה בהפרשת הורמוני סטרס, כמו קורטיזול - ותאי השומן באזור הבטן מגיבים יותר להורמונים האלו, מאשר תאי שומן באזורים אחרים. כתוצאה, הסטרס גורם לצבירת שומן בעיקר בבטן. שומן ביטני מסוכן כי הוא מגדיל משמעותית את הסיכון לסוכרת ולמחלות לב".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/12/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


כרס
כרס  |  צילום: אילוסטרציה אינגרם
Paris