ד"ר מאיה רוזמן התייחסה למיתוס על לחם מחמצת - האם הוא באמת בריא? היא הסבירה מהו לחם בריא ומהי בכלל המחמצת.
ד"ר רוזמן פתחה והסבירה מה הוא לחם בריא באמת: "אז לפני שנמשיך ונבדוק בכלל אם המחמצת טובה לבריאות, חשוב לשים לב שלחם שמכיל מחמצת אינו בהכרח בריא. לחם בריא צריך להכיל –קמחים מלאים בלבד. ללא חומרים משמרים, תוספים מלאכותיים וכימקליים. אם הלחם הוא מקמח לבן רובו או חלקו, או אם הוא מכיל רשימה ארוכה של E - זה ממש לא משנה אם הוא מחמצת או לא. הוא פשוט פחות בריא".
בהמשך סיפרה ד"ר רוזמן מה היא מחמצת: "שמרי פרא טבעיים, שתורמים גם לטעם של הלחם והופכים אותו ליותר חמצמץ. ויש להם עוד יתרון - הם מפרקים את החומצה הפיטית: החומצה הפיטית במזון מעכבת ספיגה של מינרלים חשובים כמו מגנזיום, ברזל, סידן והיא גם מקשה על עיכול החלבון. אז זה נשמע טוב שהמחמצת מפרקת אותה, נכון? זהו, שלא בטוח בכלל".
ד"ר רוזמן הוספיה וסיפרה על המחקרים האחרונים שמראים את היתרונות של חומצה פיטית לבריאות שלנו:
* נוגדת חמצון
* מווסתת את רמת הסוכר בדם
* עוזרת לויסות רמות כולסטרול בגוף
* עוזרת במניעת סרטן מסוגים שונים
* עוזרת במחלות אלצהיימר ופרקינסון
* מפחיתה אבנים בכליות