ד"ר מאיה רוזמן

למה כשקר לנו אנחנו יותר רעבים?

האם כשקר לנו אנחנו יותר רעבים? • ד"ר מאיה רוזמן נתנה פתרון לתופעה • מיכל קדוש (103fm ו'מעריב') עם הסרטים לצפות מול הנשנושים לחורף


ד"ר מאיה רוזמן שיתפה את התופעה הקשה של החורף - למה קור גורם לרעב? ונתנה פיתרונות אפשריים לתופעה.

למה קור גורם לרעב?: "האכילה מחממת את הגוף ממש כמו ספורט. התכווצויות הקיבה לעיכול המזון זה תהליך שמאוד קשה לגוף! מסתבר שהוא לוקח 20% מהקלוריות שאנחנו אוכלים. כן, אם אכלנו ארוחה של 500 קלוריות, 100 קלוריות מתוכן יתבזבזו על העיכול של האוכל עצמו. הפעילות של הקיבה היא כמו 'ספורט פנימי' שמחמם את הגוף ולכן אם קר לנו, בתת מודע הגוף מעלה רעב, כדרך לחמם עצמו באכילה".

המשיכה ד"ר רוזמן ונתנה עוד סיבה לתופעה: "בחושך יש ירידה בסרוטונין במוח. ירידה בסרוטונין = עליה ברעב ובחשק לפחמימות ולמתוק".

 בהמשך נתנה ד"ר רוזמן 5 פתרונות אפשריים לתופעה: 

שוקו חם: עוד תזכורת - כפית קקאו, סוכרלוז, מים רותחים ומעט חלב - לא צריך לספור כי זה כמו נס קפה, רק בלי הקפאין, ריח של שוקולד, שתייה משביעה וכיפית בין הארוחות.

סיידר חם: אפשר לחמם מיץ תפוחים דיאטטי (שמכיל סוכרלוז בלבד) ולהתפנק בין הארוחות. משביע וכיפי ב-16 קלוריות בלבד לכוס.

טוסט: במקום ארוחת ביניים 'רגילה', עדיף משהו חם, או אפילו במקום הלחם בארוחה, שתי פרוסות לחם קל עם גבינה צהובה דקה (אפשר 28%), קצת בולגרית 5%, כפית פסטו, קצת רסק עגבניות, 3 זיתים, אורגנו ופרוסת עגבנייה. טוסט חם ומושלם בפחות מ-150 קלוריות.

כוס גרגרי חומוס כנשנוש: גרגרי חומוס מכילים כמות גדולה של טריפטופן ממנו מיוצר הסרוטונין במוח. התפיחו, בשלו, תבלו במלח, פלפל שחור ולימון. כוס גרגרי חומוס מכילה 100 קלוריות בלבד ונחשבת לנשנוש חלבוני.

תפוח חם - לחתוך לפרוסות, לפזר סוכרלוז וקינמון ולשים במיקרו 3 דקות.

לאחר מכן מיכל קדוש (103fm ו'מעריב') המליצה על הסרטים שמומלץ לראות בזמן הנשנושים לחורף.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חורף קר
חורף קר  |  צילום: Ingram Images
Paris