ד"ר מאיה רוזמן ססיפרה על הירק הבריא שאסור לפספס - הלפת. שיתפה: "הלפת, ירק קטן וטעים ממשפחת המצליבים, זוכה למעט מדי תשומת לב ביחס לערכים התזונתיים המרשימים שלו. הוא מכיל שפע של סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וחומרים פעילים שמקנים לו יתרונות בריאותיים ייחודיים".
בהמשך הוסיפה: "הלפת דלה בקלוריות - רק 28 קלוריות ל-100 גרם, מה שהופך אותה לאידיאלית לדיאטה. עשירה באשלגן, ויטמין K ונוגדי חימצון".
המשיכה ד"ר רוזמן וסיפרה על הסיבות הבריאותיות לאכילת לפת:
1. "הפחתת הסיכון לסרטן: מחקר שפורסם ב-Journal of Nutrition מצא כי תרכובות ה-Isothiocyanates הנמצאות בירקות מצליבים, כולל לפת, מסייעות בהפחתת הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, במיוחד סרטן השד, הריאות והמעי הגס".
2. "תמיכה במניעת סוכרת: מחקר שהתפרסם ב-Diabetes Care מצא כי צריכה קבועה של ירקות מצליבים עשויה לסייע בשיפור רגישות לאינסולין ובהפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2".
3. "הפחתת דלקת: נוגדי החמצון בלפת מסייעים להילחם בתהליכי דלקת בגוף, דבר שיכול להועיל במצבים כמו דלקת פרקים ומחלות לב".
הוסיפה ד"ר רוזמן והסבירה על משפחת הירקות שממנה מגיעה הלפת: "הלפת משתייכת למשפחת המצליבים, הכוללת ירקות כמו ברוקולי, כרובית, כרוב, קולורבי וצנון. מחקרים רבים מעידים על היתרונות הבריאותיים של משפחה זו"
לסיום נתנה ד"ר מאיה רוזמן רעיון למתכון לפת מבושלת עיראקית, מתכון של איריס מקורס הדיאטה שלה בפייסבוק.
זה תבשיל מסורתי של יהודי עיראק שנהגו לאכול בחורף:
כמות של קילו וחצי לפת מבושל.
הרבה מים.
כף סילאן.
שני תיונים.
מעט מלח.
להרתיח ואז לבשל כשעתיים על אש נמוכה.