ד"ר מאיה רוזמן

דברים נחמדים שחשוב לדעת על... קוטג'

31487

ד"ר מאיה רוזמן עם 8 עובדות מעניינות על המוצר שנמצא כמעט בכל מקרר - קוטג' • כנראה שחלק יפתיעו אתכם


בתחילת התוכנית שיתפה ד"ר מאיה רוזמן שמונה עובדות מעניינות על אחד ממוצרי החלב הפופולריים ביותר במדינה - הקוטג'.

1. בחצי קופסת קוטג' יש כ-12 גרם חלבון איכותי מאוד, שמשמש את הגוף לבניית השרירים, השיער, מערכת החיסון, ושאר הרקמות. כמות זו דומה עד זהה לשאר הגבינות הלבנות. בחצי גביע קוטג' 5% (125 גרם) יש כ-120 קלוריות, וזה נחשב למנת חלבון בזמן דיאטה. גם במקרה זה אין הבדל בין קוטג' לבין גבינות לבנות אחרות. ההבדל הקלורי בין קוטג' 5% ל-9% הוא זניח ולא משמעותי - במאה גרם 5% כ-100 קלוריות, בזה של 9% פחות מ-130 קלוריות, הבדל של 30 קלוריות בלבד - מה שאומר שאם יותר טעים לכם קוטג' 9% - לכו על זה.

2. ב-3 כפות קוטג' יש בממוצע 100 מ"ג סידן, וזה לא ממש הרבה – זה עשירית ממה שמבוגר צריך ליום. רק להשוואה במאה גרם ריקוטה (3 כפות) יש פי 5-6 סידן.

3. יש הבדל בכמות הסידן בקוטג' של החברות השונות: בטרה 80 מ"ג במאה גרם, בתנובה 100 מ"ג, ובשטראוס 110 מ"ג. אלו הבדלים לא משמעותיים כל כך, אבל אם אתם מתעקשים על קוטג' בכל זאת, חשוב שתדעו - בחלק מסוגי הקוטג' רשום שיש תוספת של סידן ברשימת הרכיבים, ובחלק אין תוסף כזה אלא רק חלב ומלח.

4. כמות הכולסטרול בקוטג' זעומה – החל מ-9 מ"ג כולסטרול עד 27 מ"ג (בקוטג' 9%). רק להשוואה – בביצה אחת יש בממוצע 250 מ"ג כולסטרול. רק לשים לב, מחקרים היום כבר הראו שכולסטרול אינו בהכרח דבר רע שגורם למחלות, ואין פה שום המלצה להימנע מביצים.

5. כמות המלח (נתרן) בקוטג' היא בממוצע 400-350 מ"ג ב-3 כפות קוטג'. מה זה אומר? האם זה הרבה? כנראה שלא, ובגדול תלוי מה עוד אוכלים עם מלח במשך היום. להשוואה, בגבינות בולגריות באותה כמות בדיוק יש פי ארבעה מלח לפחות (בממוצע 1,200 מ"ג במאה גרם) וזה כבר כן הרבה.

6. ברכיבים של הקוטג' רשום רק חלב ומלח, אז איך זה שבטבלה רשום שיש שם 1.5 כפיות סוכר? במוצרי החלב הסוכר שסופרים לנו בטבלה הוא לקטוז - סוכר החלב - ולא סוכר לבן, הוא לא מזיק לבריאות כמו סוכר לבן בשום בחינה וגם לא גורם לסוכרת.

7. כמות הלקטוז בקוטג' נמוכה יותר מאשר בגבינה לבנה רגילה - בערך שליש מכמות הלקטוז. יש בקוטג כ 1.5 גרם לקטוז במאה גרם, בגבינה בערך 4.3 (כמעט פי שלושה). עדיין כדאי לשים לב – אם התגליתם כרגישים ללקטוז בבדיקות רפואיות, עדיין קוטג' לא מתאים לכם, אומנם יש בו פחות, אבל ברגישות ללקטוז עדיף לבחור במאכלים או במוצרי חלב שכמעט ולא מכילים לקטוז בכלל (כמו גבנ"צ למשל).

8. השם של הקוטג' הוא באמת מהשם של הבית קוטג' - בקתה, בית קטן באזור כפרי. כפי שקראו לה - 'גבינת ביקתה'. אבל לא בגלל ה'שפריץ' על הקיר שנראה כמו גבינת קוטג', אלא בגלל שבעבר באירופה כל משק בית כזה הכין לעצמו והתנסה ביצור גבינות כאלו.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
03/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קוטג'
קוטג'  |  צילום: יוסי זמיר/פלאש90
Paris