ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה ב-103fm לנושא אכילת ירקות בחורף, וסיפרה: "קר לכם בחורף ולא אוכלים ירקות? בחורף, כאשר הקור בחוץ מוריד את החשק להכין או לאכול סלט גדול, חשוב במיוחד לדאוג לצריכה מספקת של ויטמין C".
"ויטמין זה חיוני לתפקוד תקין של מערכת החיסון, לבריאות העור, ולספיגת ברזל בגוף. החדשות הטובות הן שאפשר להשיג אותו בקלות גם בדרכים אחרות, מבלי להסתמך על סלטי ירקות קרים", הוסיפה.
למה ויטמין C חשוב בחורף? לדבריה, "בחורף, הגוף זקוק לוויטמין C כדי לתמוך במערכת החיסון שנחשפת לווירוסים וחיידקים יותר מבשאר עונות השנה. הוא גם מסייע לגוף להילחם ברדיקלים חופשיים ולשמור על עור בריא בימים קרים ויבשים".
בהמשך, נתנה "פתרונות חורפיים להשגת ויטמין C - פירות טריים במקום סלט: אין צורך להכין סלט מורכב – אכילת פירות כמו תפוז, קלמנטינה, קיווי או תותים מספקת מנה יומית מכובדת של ויטמין C; גם שייקים חורפיים בטמפרטורה חמימה (לא רותחת) יכולים להיות מקור מעולה לוויטמין C ערבבו פירות כמו תפוזים, קלמנטינות, תותים או קיווי עם מעט מים חמימים או יוגורט חם קלות. אפשר לקבל יותר ויטמין C ממה שצריך ליום על ידי אכילת - תפוז אחד או 2 קלמנטינות, או גויאבה או קיווי אחד".
לסיום, סיפרה כי "מרקים עשירים בירקות כתומים: מרקים מבושלים עם בטטה, דלעת וגזר מכילים ויטמין C, אם כי בכמות מופחתת בהשוואה לירקות טריים. הוספת פרוסות פלפל אדום טרי בסוף הבישול תשמר את הוויטמין ותעשיר את הטעם".
"שימוש בלימונים בתבשילים ומשקאות: הוסיפו מיץ לימון טרי למרקים, תבשילים, או כוס תה. הלימון לא רק מעשיר את המנה בטעם, אלא גם מספק מנה בריאה של ויטמין C. תזכורת - כמה ויטמין C מומלץ לצרוך ביום? למבוגרים: 75-90 מ"ג ביום. במצבי מחלה או בתקופות חורף קרות, אפשר להעלות את הצריכה, אך אין לעבור את המינון היומי המומלץ של 2000 מ"ג למניעת תופעות לוואי", הסבירה.
לסיכום: "גם כשקר בחוץ ואין חשק להכין סלט, אפשר להשיג ויטמין C בדרכים מגוונות וחמימות שמתאימות לחורף. אכלו פירות חורף טריים, והפכו את החורף שלכם לבריא יותר!".
בהמשך עלתה לשיחה מיכל קדוש ('מעריב ו-103fm) והמליצה במה כדאי לצפות ביחד עם הנשנושים הללו.