ד"ר מאיה רוזמן

האם מפסידים ויטמינים כשמקלפים תפוח?

ד"ר רוזמן סיפרה כי "קילוף התפוח אומנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא מפחית את כמות הוויטמינים"


ד"ר מאיה רוזמן השיבה לשאלה המסקרנת - האם קילוף התפוח גורם להפסד של ויטימינים בשבילנו? 

"ממש לא! קילוף התפוח אומנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא מפחית את כמות הויטמינים, כולל ויטמין C. הויטמינים נמצאים בתוך התפוח כמו בקליפתו, והקילוף אינו מקטין את כמות הויטמינים במאה גרם תפוח", הסבירה.  

לסיום, סיפרה: "מי שמעדיף לקלף, לחתוך, ולאכול לאט לאט יכול להפסיק עם תחושות המצפון – זה לא פחות בריא, ועדיף תפוח מקולף מאשר בכלל לא – וזה נכון בעיקר לגבי ילדים קטנים, ואנשים מבוגרים שסובלים מבעיות שיניים. ולגבי מספר הקלוריות בתפוחים, זה תלוי אך ורק בגודל התפוח, ולא בצבעו. תפוח בינוני עד גדול כ-100 קלוריות, נחשב כנשנוש ביניים בזמן דיאטה".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
10/01/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תפוחים
תפוחים  |  צילום: ingram images
Paris