תחילה ד"ר רוזמן תיארה תמונת מצב מדאיגה. "היקף אובדן המזון: על פי דוח של לקט ישראל ו-BDO לשנת 2022, אובדן המזון בצריכה הביתית בישראל הסתכם בכ-990 אלף טונות ובשווי של כ-9.5 מיליארד שקלים. פסולת מזון: ישראל מייצרת מדי שנה כ-2.4 מיליון טונות פסולת מזון, שהם כשליש מהייצור המקומי. כ-50% מהמזון הנזרק היה ראוי למאכל אדם. דוח ממשלתי מציין כי ישראל מדורגת אחרונה מבין מדינות ה-OECD ביישום מדיניות להצלת מזון", פירטה.
"1. תסמונת 'חייבים לנצל עד הסוף' - ישראלים מרגישים שהם צריכים 'להרוויח' את מה ששילמו עליו, במיוחד בבופה.
2. השפעה צבאית - הרבה ישראלים גדלו על הרגלי אכילה מהצבא: אוכל מוגש בכמויות גדולות, וצריך לקחת מספיק כי 'לא בטוח שיש עוד'.
3. פומו (FOMO) קולינרי - חשש לפספס מאכלים שונים, ולכן אנשים ממלאים צלחת מכל דבר.
4. ערך חברתי של אוכל - בישראל אוכל הוא חלק מרכזי מהמשפחה והחברה. יש גאווה ב'לאכול טוב' ו'לא לצאת פראייר'.
5. בופה חופשי מעודד הגזמה - כשאין מחיר ישיר לכל מנה, אנשים ממלאים צלחות יתר על המידה.
6. מנות ענק במסעדות - מסעדות לעיתים מגישות מנות גדולות כי זה מייצר תחושה של 'תמורה לכסף'.
לאחר מכן ד"ר רוזמן העלתה לשידור את האנתרופולוג ניר אביאלי, מחבר הספר 'מדינה על האש', שניתח את הנתונים המעניינים הללו.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.