ד"ר מאיה רוזמן

ישראלים אוהבים הכול כלול

ד"ר רוזמן התייחסה לסוגיה מסקרנת ומרתקת - מדוע ישראלים נוהגים למלא את הצלחת בארוחות בופה?


תחילה ד"ר רוזמן תיארה תמונת מצב מדאיגה. "היקף אובדן המזון: על פי דוח של לקט ישראל ו-BDO לשנת 2022, אובדן המזון בצריכה הביתית בישראל הסתכם בכ-990 אלף טונות ובשווי של כ-9.5 מיליארד שקלים. פסולת מזון: ישראל מייצרת מדי שנה כ-2.4 מיליון טונות פסולת מזון, שהם כשליש מהייצור המקומי. כ-50% מהמזון הנזרק היה ראוי למאכל אדם. דוח ממשלתי מציין כי ישראל מדורגת אחרונה מבין מדינות ה-OECD ביישום מדיניות להצלת מזון", פירטה.

אז למה בכל זאת ישראלים מפוצצים את הצלחת?

"1. תסמונת 'חייבים לנצל עד הסוף' - ישראלים מרגישים שהם צריכים 'להרוויח' את מה ששילמו עליו, במיוחד בבופה.

2. השפעה צבאית - הרבה ישראלים גדלו על הרגלי אכילה מהצבא: אוכל מוגש בכמויות גדולות, וצריך לקחת מספיק כי 'לא בטוח שיש עוד'.

3. פומו (FOMO) קולינרי - חשש לפספס מאכלים שונים, ולכן אנשים ממלאים צלחת מכל דבר.

4. ערך חברתי של אוכל - בישראל אוכל הוא חלק מרכזי מהמשפחה והחברה. יש גאווה ב'לאכול טוב' ו'לא לצאת פראייר'.

5. בופה חופשי מעודד הגזמה - כשאין מחיר ישיר לכל מנה, אנשים ממלאים צלחות יתר על המידה.

6. מנות ענק במסעדות - מסעדות לעיתים מגישות מנות גדולות כי זה מייצר תחושה של 'תמורה לכסף'.

לאחר מכן ד"ר רוזמן העלתה לשידור את האנתרופולוג ניר אביאלי, מחבר הספר 'מדינה על האש', שניתח את הנתונים המעניינים הללו.

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  צילום: Ingram Images
Paris