פרופ' דיוויד גילה, לשעבר הממונה על התחרות, שוחחה עם ענת דוידוב ב-103fm על דרישת ממשל טראמפ מבית המשפט לפרק את גוגל - מה שמהווה יישור קו עם מדיניות הממשל הקודם.
לדבריו, "גוגל הפכה לשחקן מאוד חזק, יש לה 90% משוק מנועי החיפוש ולכרום יש 67% משוק הדפדפנים והיא שומרת על הדאטה ומשפיעה בשוק הפרסום ככה שאם היא עושה פרקטיקות שפוגעות בתחרות זה מאוד מסוכן, לכן גם ממשל ביידן וגם ממשל טראמפ עקביים לנסות למנוע את זה".
"למשל במנוע החיפוש של גוגל אז הוא יותר טוב ככל שמשתמשים בך יותר ואז אנשים רוצים להשתמש בו. כשגוגל משלמת עשרות מיליארדי דולרים לפלטפורמות כמו 'אפל' או גופים אחרים שישימו רק את גוגל בתור ברירת המחדל ולא את 'בינג' המתחרה זה עוזר להנציח את הרמה של גוגל לא בגלל שהיא יותר טובה, אלא כי היא שילמה כסף", הסביר הפרופ'.
למה רוצים שגוגל תמכור את כרום?
"המחשבה היא שכרום היא פלטפורמה מאוד גדולה ופופולרית, ואם היא תהיה בידיים אובייקטיביות זה יכול להיות צ'אנס לתת למנועי חיפוש שמתחרים בגוגל, מכיוון שכרום ומנוע החיפוש של גוגל שלובים אחד בשני", השיב.
"אם יכריחו את גוגל למכור את כרום לגוף אחר ואין לו ניגודי אינטרסים, אז הוא יהיה יותר אובייקטיבי. הוא יוכל להציע על מנועי חיפוש כמו 'בינג' למשל להיות על הפלטפורמה שלו, ואז ככל שישתמו יותר בבינג למשל אז בינג תשתפר ותוכל לתת פייט לגוגל", הוסיף.
עם זאת גילה הטיל ספק בהצלחת המהלך וטען כי "היא יכולה לקום על הרגליים ולשמור על ההגמוניה שלה. באירופה למשל עשו צעדים פחות חמורים אמנם נגד גוגל והמחקרים הראו שזה לא השפיע וגוגל שמרה על המעמד שלה והמתחרים לא הצליחו ממד להרים ראש, ככה שיכול להיות שאין הרבה תקווה".
"לפעמים מה שמשנה אלה שינויים שקורים בשוק, למשל ה-AI יכול פתאום להשתלט על שוק החיפוש ושם אולי לאו דווקא גוגל תצליח אלא מישהו אחר כמו צ'אט GPT וכדו' ואז השוק ישתנה בצורה שתואמת את הצרכנים", סיכם.