כמו בכל שבוע פינת המנשנשים הסדרתיים, והפעם: החטיף המיתולוגי 'שלווה'. בתחילת הפינה ד"ר רוזמן סיפרה: "אם גדלתם בישראל בשנות ה-70 וה-80, יש סיכוי טוב שהשם 'שלווה' מעורר אצלכם זיכרונות מתוקים. החיטה התפוחה המצופה, שליוותה דורות של ילדים ומבוגרים, הייתה פעם חלק בלתי נפרד מהמכולות השכונתיות וממזנוני בתי הספר".
"מה זה שלווה? שלווה זה ממתק עשוי חיטה תפוחה בציפוי מתקתק, שבמקור היה נפוץ בעיקר בשווקים ובחנויות ממתקים קטנות. בשנים האחרונות, עם הצפת המדפים בחטיפים מעובדים יותר, נדמה שהוא ירד מהרדאר של רבים - אבל עדיין ניתן למצוא אותו במקומות מסוימים, ואפילו בגרסאות מעט שונות", אמרה.
האם שלווה בריאה? "במבט ראשון, שלווה נראית כמו חטיף תמים - אחרי הכל, היא עשויה חיטה מלאה (89%), ורוב הציפוי המתוק שלה מגיע מסוכר חום וסירופ תירס (כ-9.9 גרם סוכר ל-100 גרם מוצר). אז איך היא משתווה לחטיפים אחרים?", ד"ר רוזמן הסבירה.
מיד המשיכה לפרט: "ערכים תזונתיים ל-100 גרם של שלווה: קלוריות 336, חלבון 10.8 גרם, פחמימות: 45 גרם (מתוכן 9.9 גרם סוכר), סיבים תזונתיים 5.2 גרם, שומן 1.6 גרם בלבד, נתרן 14 מ"ג בלבד".
לדבריה, "בהשוואה לחטיפים מסחריים אחרים, שלווה מכילה פחות שומן רווי ונתרן, אך עדיין יש בה תוספת סוכר, אם כי בכמות מתונה יחסית. זה הופך אותה לאופציה פחות גרועה מממתקים מתועשים, אבל עדיין לא למזון 'בריאותי'".
לסיום, סיכמה: "בסופו של דבר, שלווה היא חטיף מתוק עם ערכים תזונתיים טובים יחסית לממתקים אחרים, אך עדיין לא תחליף למזון בריאות. מי שמחפש משהו נוסטלגי ופחות מעובד, ימצא בה אופציה מהנה במידה".
לאחר מכן מיכל קדוש (103fm) המליצה לנו על הסרט הצרפתי 'honeymoon crusher'.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.