בפינת החקלאי השבועית ד"ר רוזמן בחרה הפעם לספר לנו כל מה שצריך לדעת על הכרובית. "רק 25 קלוריות למאה גרם - עתירה בסיבים תזונתיים משביעים, עתירה באשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, יש בה כמות יפה של ברזל שדרוש לכוח ומניעת אנמיה (במנה קטנה של 250 גרם פרחי כרובית יש ברזל ממש כמו שיש בחזה עוף למשל)", פירטה תחילה.
עוד הוסיפה כי "היא מומלצת כתוספת משביעה בזמן דיאטה, בפני עצמה או בפשטידות בתוספת ביצים וגבינות, או כמרק, יש לי מתכונים לסלט מכרובית טריה, ואפילו סתם בתנור היא תמיד תצא טעימה".
לאחר מכן ציינה: "יש לנו כרובית זמינה כל השנה, טרייה, אבל גם קפואה - וחשוב להגיד שהערך התזונתי של הקפואה הוא די אותו דבר כמו של הטריה, אם כי המבינים בבישול יגידו שיש הבדל משמעותי בטעם של כל מה שמכינים מכרובית".
לאחר מכן עלה לשידור החקלאי עידו ימין אשר ענה על כל השאלות של ד"ר רוזמן על תהליך גידול הכרובית בארץ.
לוקחים כרובית בינונית, מפרקים לפרחים גדולים ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ-10 דקות.
מסננים, מסדרים את הכרובית על נייר אפיה על תבנית קטנה.
בינתיים מערבבים קופסת קוטג' 5% עם כפית מיונז, כפית אבקת מרק בצל או פטריות, אבקת שום גבישי, וכפית פסטו בזיליקום.
יוצקים את תערובת הקוטג' על פרחי הכרובית.
אופים ב-180 מעלות עוד ב- 20-25 דקות.
הקוטג' נמס ויוצר מרקם מוקרם.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.