הזמן לכרובית

בפינת החקלאי השבועית ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על לנו הכל על הכרובית, שוחחה עם החקלאי עידו ימין ואפילו נתנה לנו מתכון מנצח לכרובית מוקרמת


בפינת החקלאי השבועית ד"ר רוזמן בחרה הפעם לספר לנו כל מה שצריך לדעת על הכרובית. "רק 25 קלוריות למאה גרם - עתירה בסיבים תזונתיים משביעים, עתירה באשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, יש בה כמות יפה של ברזל שדרוש לכוח ומניעת אנמיה (במנה קטנה של 250 גרם פרחי כרובית יש ברזל ממש כמו שיש בחזה עוף למשל)", פירטה תחילה.

עוד הוסיפה כי "היא מומלצת כתוספת משביעה בזמן דיאטה, בפני עצמה או בפשטידות בתוספת ביצים וגבינות, או כמרק, יש לי מתכונים לסלט מכרובית טריה, ואפילו סתם בתנור היא תמיד תצא טעימה".

לאחר מכן ציינה: "יש לנו כרובית זמינה כל השנה, טרייה, אבל גם קפואה - וחשוב להגיד שהערך התזונתי של הקפואה הוא די אותו דבר כמו של הטריה, אם כי המבינים בבישול יגידו שיש הבדל משמעותי בטעם של כל מה שמכינים מכרובית".

לאחר מכן עלה לשידור החקלאי עידו ימין אשר ענה על כל השאלות של ד"ר רוזמן על תהליך גידול הכרובית בארץ.

מתכון לכרובית מוקרמת דיאטטית:

לוקחים כרובית בינונית, מפרקים לפרחים גדולים ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ-10 דקות.

מסננים, מסדרים את הכרובית על נייר אפיה על תבנית קטנה.

בינתיים מערבבים קופסת קוטג' 5% עם כפית מיונז, כפית אבקת מרק בצל או פטריות, אבקת שום גבישי, וכפית פסטו בזיליקום.

יוצקים את תערובת הקוטג' על פרחי הכרובית.

אופים ב-180 מעלות עוד ב- 20-25 דקות.

הקוטג' נמס ויוצר מרקם מוקרם.

בתיאבון!

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

כרובית מוקרמת
כרובית מוקרמת  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris