למבוגרים בלבד
עם דני דבורין ויעל חביב

הקשר בין תזונה לבריאות הנפש

ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה וטיפול בהשמנה: "אלו שאכלו תזונה מסוימת - 15 אחוז פחות סיכוי לדיכאון אצלם"


ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה וטיפול בהשמנה ומנהלת המרכז הרב תחומי לטיפול בהשמנת יתר ב'אסיה מדיקל' אסותא רמת החייל, שוחחה עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm על מחקר שבדק את הקשר בין תזונה לבריאות הנפש בקרב בני הגיל השלישי. "המחקר יצא מצרפת והוא עקב אחרי 1,000 מבוגרים - כולם בני 65 ומעלה - למשך 15 שנים", הסבירה תחילה. 

היא המשיכה לתאר את ממצאי המחקר: "כמעט 40 אחוזים מהאנשים חוו אפיזודה של דיכאון או דכדוך. כאשר הלכו אחורנית להרגלי התזונה מצאו ארבעה סוגים של דפוסי תזונה - דפוס אחד הגן עליהם מפני דיכאון - אלו שאכלו תזונה מסוימת, 15 אחוז פחות סיכוי לדיכאון אצלם".  

לאחר מכן פירטה מה כלל דפוס התזונה: "גילו שיש שלושה מרכיבים משמעותיים - מגנזיום, שגורם לנו להרפיה של המוח ושל מתחים; הדבר השני, כל הוויטמינים מסוג B, שמעלים מוליכים עצביים ומשפיעים על שמחה ורוגע; הדבר השלישי הוא נוגדי חמצון - כל התזונה מן הצומח. לכן מדגישים את הצורך בירקות, פירות וקטניות". 

28/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

דני דבורין ויעל חביב
דני דבורין ויעל חביב  |  צילומים: 103fm ונועה בן ארי
Paris