ד"ר אסנת רזיאל, מומחית בכירורגיה וטיפול בהשמנה ומנהלת המרכז הרב תחומי לטיפול בהשמנת יתר ב'אסיה מדיקל' אסותא רמת החייל, שוחחה עם דני דבורין ויעל חביב ב-103fm על מחקר שבדק את הקשר בין תזונה לבריאות הנפש בקרב בני הגיל השלישי. "המחקר יצא מצרפת והוא עקב אחרי 1,000 מבוגרים - כולם בני 65 ומעלה - למשך 15 שנים", הסבירה תחילה.
היא המשיכה לתאר את ממצאי המחקר: "כמעט 40 אחוזים מהאנשים חוו אפיזודה של דיכאון או דכדוך. כאשר הלכו אחורנית להרגלי התזונה מצאו ארבעה סוגים של דפוסי תזונה - דפוס אחד הגן עליהם מפני דיכאון - אלו שאכלו תזונה מסוימת, 15 אחוז פחות סיכוי לדיכאון אצלם".
לאחר מכן פירטה מה כלל דפוס התזונה: "גילו שיש שלושה מרכיבים משמעותיים - מגנזיום, שגורם לנו להרפיה של המוח ושל מתחים; הדבר השני, כל הוויטמינים מסוג B, שמעלים מוליכים עצביים ומשפיעים על שמחה ורוגע; הדבר השלישי הוא נוגדי חמצון - כל התזונה מן הצומח. לכן מדגישים את הצורך בירקות, פירות וקטניות".