היום בפינת המחקר – הסבירה ד''ר מאיה רוזמן את הקשר בין תזונה לשיער שיבה. לדבריה, "ידעתם שחומצה פולית, B12 ונחושת חשובים לצבע השיער שלנו? שאלו אותי במספרה היום האם יש השפעה לתזונה על צבע השיער...והתשובה היא – בהחלט כן!".
אז איך תזונה יכולה להשפיע על הפיגמנטים בשיער ועל הופעת שיבה מוקדמת? לדבריה, "אמנם צבע השיער שלנו נקבע בעיקר לפי הגנטיקה, אבל יש יותר ויותר ראיות שמצביעות על כך שהתזונה שלנו יכולה בהחלט להשפיע – גם על חיוניות צבע השיער, וגם על הופעת שיער שיבה. לא רק זה –מחקרים הציעו ששיער שיבה בגיל צעיר – למשל לפני גיל 25 או 30 – יכול לשקף סטרס חמצוני מוגבר בגוף, שנובע בין היתר גם מתזונה לקויה".
בהמשך הביאה דוגמאות לגורמים משפיעים:
"ויטמין B12", פתחה. "חוסר בו נקשר להופעה מוקדמת של שיער שיבה, עקב פגיעה בתפקוד של תאי הפיגמנט (המלנוציטים) בזקיקי השיער. נמצא בבשר בקר, עוף, דגים, וקצת במוצרי חלב וביצים.
"ברזל – חוסרים בו נמצאו גם הם קשורים לשיער שיבה מוקדם. נמצא בבשר, קטניות, שיבולת שועל ואגוזים.
"נחושת – חיונית לאנזים שמשפיע ישירות על ייצור המלנין – הפיגמנט שנותן לשיער את צבעו. המאכלים העשירים בנחושת הם שוקולד מריר, אגוזי קשיו וגם כבד. מחקר מצא שלצעירים עם שיער שיבה מוקדם היו רמות נמוכות משמעותית של ברזל, נחושת ו-B12 לעומת קבוצת ביקורת.
"חומצה פולית וביוטין – חוסרים בהם עלולים לפגוע בבריאות השיער ולזרז הופעת שיבה. חומצה פולית נמצאת למשל בחסה וברוקולי. ביוטין – בחלמון ביצה (בעיקר כשהיא חצי מבושלת או חביתה), וגם בקטניות כמו סויה. ויטמין C – תהליך השיבה מואץ גם בגלל חמצון תאי שגורם להרס של תאי המלנין. כאן נכנס לתמונה נוגד חמצון – כמו ויטמין C – שיכול לעזור להאט את התהליך".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.