ד"ר מאיה רוזמן

ללא סוכר או דל נתרן - מה עדיף?

היום בפינת המיתוס - חושבים שאתם בוחרים מוצרים בריאים? • הנה כמה כותרות מטעות על אריזות המזון, שכדאי לכם לזכור


והיום בפינת המיתוס – ללא סוכר או דל נתרן, מה עדיף? חושבים שאתם בוחרים מוצרים בריאים  הנה כמה כותרות מטעות על אריזות המזון, שכדאי לכם לזכור.

לדברי מאיה, "הגיע הזמן לשים לב למילים המטעות על מוצרי המזון שלנו! הנה כמה דוגמאות:  "מופחת סוכר" = קצת פחות סוכר, אבל לא בהכרח מעט, ההגדרה הזו אומרת בעצם שיש קצת פחות סוכר מהגרסה הרגילה, אבל זה לא אומר שמוצר באמת דל סוכר".

עוד הסבירה כי "יש מוצרים 'מופחתי סוכר' שמכילים עדיין 30% סוכר, 'מופחת נתרן' = לא בהכרח בריא ללחץ דם! ושוב, פחות – זה לא בהכרח מעט! רוטב סויה מופחת נתרן, לדוגמה, עדיין מכיל רבע כפית מלח בכף אחת רוטב! זו כמות עצומה!".

'"מכיל דגנים מלאים' = לא בהכרח מוצר בריא", המשיכה. "גם אם כתוב על האריזה 'דגנים מלאים', ייתכן שהמוצר מכיל גם קמחים לבנים וסוכר בכמות גדולה. בדקו תמיד את טבלת הערכים! 'לייט' = זה לא תמיד אומר דיאטטי! לפעמים כן, אבל צריך לבדוק כי גם זה לפעמים רק 'מופחת שומן' בהשוואה למוצר המקורי ולא באופן עצמאי. חשבתם שמיונז "לייט" הוא דל קלוריות? אז לא… הוא עדיין מכיל 38% שומן ו-350 קלוריות ל-100 גרם!".

"בקיצור", סיכמה. "חשוב לקרוא את טבלת הערכים לפני שאתם בוחרים מוצר".

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

"חשוב לקרוא את טבלת הערכים"
"חשוב לקרוא את טבלת הערכים"  |  צילום: Ingram Images
Paris