והיום בפינת המיתוס – ללא סוכר או דל נתרן, מה עדיף? חושבים שאתם בוחרים מוצרים בריאים הנה כמה כותרות מטעות על אריזות המזון, שכדאי לכם לזכור.
לדברי מאיה, "הגיע הזמן לשים לב למילים המטעות על מוצרי המזון שלנו! הנה כמה דוגמאות: "מופחת סוכר" = קצת פחות סוכר, אבל לא בהכרח מעט, ההגדרה הזו אומרת בעצם שיש קצת פחות סוכר מהגרסה הרגילה, אבל זה לא אומר שמוצר באמת דל סוכר".
עוד הסבירה כי "יש מוצרים 'מופחתי סוכר' שמכילים עדיין 30% סוכר, 'מופחת נתרן' = לא בהכרח בריא ללחץ דם! ושוב, פחות – זה לא בהכרח מעט! רוטב סויה מופחת נתרן, לדוגמה, עדיין מכיל רבע כפית מלח בכף אחת רוטב! זו כמות עצומה!".
'"מכיל דגנים מלאים' = לא בהכרח מוצר בריא", המשיכה. "גם אם כתוב על האריזה 'דגנים מלאים', ייתכן שהמוצר מכיל גם קמחים לבנים וסוכר בכמות גדולה. בדקו תמיד את טבלת הערכים! 'לייט' = זה לא תמיד אומר דיאטטי! לפעמים כן, אבל צריך לבדוק כי גם זה לפעמים רק 'מופחת שומן' בהשוואה למוצר המקורי ולא באופן עצמאי. חשבתם שמיונז "לייט" הוא דל קלוריות? אז לא… הוא עדיין מכיל 38% שומן ו-350 קלוריות ל-100 גרם!".
"בקיצור", סיכמה. "חשוב לקרוא את טבלת הערכים לפני שאתם בוחרים מוצר".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.