ד"ר מאיה רוזמן

לחם מלא עם חומר משמר או לחם לבן ללא חומר משמר?

ד''ר רוזמן: "ברור שלחם לבן חסר ערך תזונתי בכלל, אבל האם עדיף לחם מקמח מלא שגדוש בכימיקלים גורמי מחלות שמיותרים לגוף?" • הנה התשובה


ד''ר מאיה רוזמן התייחס ל"שאלה שהבן שלי שאל אותי, והאמת... נעצרתי לרגע לפני שעניתי". לדבריה, "ברור שלחם לבן חסר ערך תזונתי בכלל, אבל האם עדיף לחם מקמח מלא שגדוש בכימיקלים גורמי מחלות שמיותרים לגוף?". 

"מה הדבר הכי חשוב בעיניי בתזונה נכונה?", שאלה. "אם אתם כבר מכירים אותי, בטח תנחשו את התשובה: שהמזון שלנו יהיה נקי ככל האפשר מכימיקלים ותוספים מיותרים. אנחנו מקפידים על חלבונים, על צריכת ויטמינים, על ברזל וסידן… אבל לא פחות חשוב לשים לב לא רק למה שאנחנו מכניסים לגוף – אלא גם למה שעדיף שלא ייכנס אליו בכלל! חומרים משמרים, צבעי מאכל, משפרי טעם… כל אלו מיותרים לחלוטין במזון שלנו וגורמים רק לנזק. יש חומרים משמרים שגורמים לסוכרת והשמנה, יש צבעי מאכל שעלולים לגרום לשינוי התנהגותי בילדים ולכאבי בטן! חלק גדול מהתוספים נחשבים למסרטנים. 

הנה דוגמאות:

"E282 קלציום פרופיונט, הוא חומר משמר שמשמש בעיקר בלחמים ומוצרי מאפה כדי למנוע עובש והתפתחות של חיידקים. לעיתים הוא נמצא גם בגבינות קשות, בצקים מוכנים, טורטיות, ואפילו בחלק ממוצרי החלב. למה הוא בעייתי?", שאלה והסבירה. 

"השפעה על מערכת העיכול – יש מחקרים שמראים שהוא עלול לגרום לאי נוחות בבטן, נפיחות ואף שלשולים אצל אנשים רגישים. השפעה על ילדים – מחקרים מסוימים מצאו קשר אפשרי בין סידן פרופיונאט לבין התנהגות היפראקטיבית אצל ילדים, כולל חוסר שקט, עצבנות וקשיים בריכוז", הסבירה.

לדבריה, "יש דיווחים על כך שהוא עלול לגרום לכאבי ראש או מיגרנות אצל אנשים רגישים".

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
28/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

איזה לחם עדיף?
איזה לחם עדיף?  |  צילום: Ingram Images
Paris