חסה נחשבת לאחד הירקות הכי חשובים בשולחן החג שלנו. בגלל שאנחנו כל הזמן רואים חסה, אז לא מתייחסים אליה כאל ירק על - אבל היא ירק על. כדי ללמוד עוד על החסה, שמעון זנזורי, חקלאי שמגדל חסה, שוחח עם ד"ר מאיה רוזמן.
חסה היא אחד הירקות הירוקים הנפוצים ביותר במטבח הישראלי, והיא מהווה מרכיב מרכזי בסלטים, כריכים ומנות רבות נוספות. עם עלים רעננים, צבע ירוק עז ותחושת רעננות בכל ביס, החסה נתפסת לעיתים כירק פשוט. אך מעבר למרקם הקריספי ולתוספת הצבע לצלחת, לחסה יש ערכים תזונתיים חשובים שראוי להכיר.
0% שומן, 0% כולסטרול, רק 15-10 קלוריות ל-100 גרם.
בחסה יש המון דברים מאוד חשובים כמו:
טיפ חשוב: כדי לספוג טוב יותר את הוויטמינים המסיסים בשומן (A ו-K), הוסיפו לחסה כפית שמן זית, כף אבוקדו או כף טחינה!
שמעון זנזורי, חקלאי שמגדל חסה, סיפר על הירק: "לקראת פסח, האביב, החסה הכי יפה, היא קריספית, יוצאת מקור לחום ויש לה גודל יפה ואין מזיקים ושום דבר. לא מדבירים כלום בעונות האלה, כמעט אורגנית".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.