ד"ר מאיה רוזמן

הפחמימות שהכי כדאי לאכול

ד"ר מאיה רוזמן עם שלוש הפחמימות שהכי כדאי לאכול בפסח (לאוכלי קטניות) ושלוש הפחמימות הכי מיותרות לגוף שלנו


ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על שלוש הפחמימות שהכי כדאי לאכול ובמקרה הן גם כשרות לפסח לאוכלי קטניות, ו-3 הפחמימות הכי מיותרות לגוף שלנו.

שלוש הפחמימות עם הערך התזונתי הכי גבוה לדעתי:

  • קינואה - מכילה סיבים תזונתיים, ברזל, וגם חלבון איכותי לצד פחמימה איכותית.
    לשים לב – למרות שקינואה מכילה חלבון יחסית איכותי, עקב מיעוט חומצות אמינו מסוימות היא נחשבת פחמימה ולא חלבון.
  • כוסמת - אינדקס גליקמי נמוך, תורמת לשובע, סיבים תזונתיים שמפחיתים מחלות לב וסרטן.
  • פסטה מקמח עדשים כתומות (ללא גלוטן) -היא אמנם פסטה, אבל מכילה חלבון צמחי איכותי, ברזל, אבץ, מגנזיום, ואינדקס גליקמי נמוך מאוד.
    לשים לב – לא כל פסטה 'ללא גלוטן' בריאה, יש הרבה פסטות ללא גלוטן שעשויות מקמח אורז לבן או קמח תפו"א לבן. רק פסטות מקמח קטניות הן מעולות.

שלוש הפחמימות שהכי פחות תורמות לנו:

  • פתיתים - סתם קמח לבן מיותר שלא תורם כלום לבריאות.
  • אורז לבן - חסר ערך תזונתי, אנרגיה כמעט ריקה. כן, גם אורז 'בסמטי' לבן די חסר ערך תזונתי.
    לשים לב - יש עדיפות ברורה לאורז מלא מכל סוג , ולא, אין בו סכנת ארסן!
  • קוסקוס - גם עשוי מקמח לבן, פחמימה ריקה. כמעט שאין ויטמינים, כמעט שאין סיבים תזונתיים. 
    לשים לב - יש קוסקוס מלא והוא עדיף בהרבה, (ואפילו פסטה עדיפה כי יש לה אינדקס נמוך יותר מה שאומר שהיא לפחות משביעה לזמן ארוך יותר).

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/04/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

קינואה
קינואה  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris