לא רק טעים: עשיר בחלבון, ברזל ואפילו אומגה 3 - פיסטוקים הם מסוג הנשנושים שזוכים לאהבה כמעט אוניברסלית – מלוחים, פריכים, קל לקלף אותם, ואיכשהו תמיד קשה להפסיק.
אבל בשונה מהרבה חטיפים אחרים – הפיסטוק הוא גם מזון על אמיתי:
עשיר בערכים תזונתיים, תורם לתחושת שובע, ובכמויות מדודות הוא דווקא מומלץ.
כשרואים כף של פיסטוקים קלופים, נדמה שמדובר בהרבה שומן והרבה קלוריות – אבל חשוב לדעת:
פיסטוקים נמדדים (ונשקלים) עם הקליפה ולכן 40 גרם של פיסטוקים (בקליפה) מהווים מנת נשנוש סטנדרטית שמכילה כ־120 קלוריות בלבד.
זה פחות מקוביית שוקולד ממולא – ועם הרבה יותר ערכים תזונתיים.
ומה יש בהם באמת?
ברזל: במנת פיסטוקים (40 גרם) יש יותר ברזל מאשר במנת עוף. זה מקור מצוין במיוחד לצמחונים ולטבעונים, או לנשים שזקוקות לעוד ברזל.
אשלגן: פי שלושה יותר מאשר בתפוח אדמה או בננה! אשלגן חשוב לאיזון לחץ הדם, לתפקוד תקין של השרירים ולתחושת חיוניות.
סידן ומגנזיום: שני מינרלים חיוניים לחוזק העצמות ולמניעת התכווצויות שרירים.
חלבון: הפיסטוק מכיל 21% חלבון איכותי – כמות מרשימה מאוד לאגוז. זה גם מה שתורם לתחושת שובע משמעותית יותר לעומת פחמימות ריקות.
שומן בריא: השומן בפיסטוק הוא ברובו שומן חד בלתי רווי – בדיוק כמו בשמן זית. בנוסף, הוא מכיל גם חומצת שומן מסוג אומגה 3, הידועה בהשפעה שלה על בריאות הלב, המוח והעור.
כמו תמיד – המפתח הוא הכמות.
פיסטוקים מגיעים עם קליפה – וזה יתרון! הקילוף מאט את קצב האכילה, ועוזר לגוף לזהות את תחושת השובע בזמן.
לכן מנת פיסטוקים עם קליפה נחשבת ל"אכילה מודעת" יותר.
אפשרויות לשילוב:
פיסטוקים הם לא רק נשנוש כיפי – הם גם חכמים בריאותית.
כשהם נצרכים בכמות מתאימה ובצורה טבעית, הם תורמים לשובע, לאיזון סוכר, לבריאות הלב – ואפילו לירידה במשקל.
כל מה שצריך זה לבחור נכון – ולהפסיק בזמן
וכדי לשמוע מה כדאי לראות בטלוויזיה בזמן הנשנוש, מיכל קדוש (103fm) עם כל הפרטים.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.